Off Topic - Sposob na kota na dachu
Anonymous - 28-09-2010, 22:28 Temat postu: Sposob na kota na dachu Parking przy mojej pracy ma "wlasne" siersciuchy (sorki ale niecierpie kotow), dwa lata zastanawialem sie kiedy odkryja uroki mojego dachu i stalo sie.
Do tej pory wylegiwaly sie na cieplych maskach i to mi nie przeszkadzalo ale od kilku dni wyleguja mi sie centralnie na dachu, w sumie to tez mi nie przeszkadza ale zostawiaja mnostwo siersci na materiale, a wiem tez ze koty lubia wbijac pazury w miekkie ale sztywne materialy, a to juz mi sie nie usmiecha zeby jakis kocur ostrzyl sobie pazurki na moim sonnenland'ie :/
Macie jakies sposoby oprocz trutki
Podobno koty nie lubia zapachu cytryny, prawda to?
moglbym tez uzyc perswazji tak jak na filmie ponizej ale akurat biuro mam po drugiej stronie parkingu:
http://www.youtube.com/watch?v=zs9pUZ9Iv1A
Krzyzak - 29-09-2010, 07:33
arturro napisał/a: | Podobno koty nie lubia zapachu cytryny, prawda to? |
słyszałem, że ogólnie cytrusów - u siebie pryskałem okolice domu (bo jeden taki znaczył teren) cytryną, pomarańczem, octem, zapachami do ciast - i nic z tego...
arturro napisał/a: | sorki ale niecierpie kotow | zły człowieku - koty są potrzebne - gdyby nie one, byłoby sporo myszy
Anonymous - 29-09-2010, 07:40
Krzyzak napisał/a: | koty są potrzebne - gdyby nie one, byłoby sporo myszy | , na myszy sposób sprawdzony ,słoninka i konwencjonalna łapka sprężynowa - w tym roku 16 złapanych - chyba będzie sroga zima bo pchają się do garażu jak szalone
Krzyzak - 29-09-2010, 07:58
dager napisał/a: | łapka sprężynowa |
nie mruczy na kolanach
Anonymous - 29-09-2010, 08:18
Krzyzak napisał/a: | nie mruczy na kolanach | ,ale nieźle może strzelić po pazurkach przy zakładaniu słoninki
Anonymous - 29-09-2010, 08:24
Krzyzak napisał/a: | zły człowieku - koty są potrzebne - gdyby nie one, byłoby sporo myszy |
od razu zly
niecierpie ich gdy znacza teren po moich felgach i wyleguja sie na moim dachu, tak pozatym mi nie przeszkadzaja.
Krzyzak napisał/a: | i nic z tego... |
sa moze specjalne zapachy ktore mozna postawic, cos w rodzaju odswiezacza powietrza ktory odstrasza koty bo w sumie cos takiego najbardziej by mi odpowiadalo, postawilbym cos takiego na dachu i mialbym problem z glowy.
Krzyzak - 29-09-2010, 08:36
widziałem w marketach takie spraje - nie wiem, jak ze skutecznością...
może spróbuj intensywnych perfum - zwierzęta ogólnie nie lubią takich zapachów
Fragu - 29-09-2010, 09:04
arturro, przypnij psa do samochodu
Anonymous - 29-09-2010, 09:17
Krzyzak napisał/a: | widziałem w marketach takie spraje - nie wiem, jak ze skutecznością... |
w tym problem ze nie moge niczym psikac po dachu bo mam zaimpregnowany i wolalbym uniknac sytuacji ze jakis zapach moze zmienic swoja intensywnosc w takim stopniu aby sobie taki kot nie pomyslal ze sobie siknie i zastapi go swoim zapachem
wolabym cos postawic na dachu wydzielajacego zapach, a po 8h pracy zdjac to i schowac w krzakach.
Fragu napisał/a: | arturro, przypnij psa do samochodu |
jakby nie patrzec to byloby okrucienstwo wobec psa juz chyba lepiej zutylizowac kota - bardziej humanitarne
koszmarek - 29-09-2010, 09:54
arturro napisał/a: | zutylizowac kota - bardziej humanitarne |
że niby pies jest bardziej zwierzęciem niż kot? Równie dobrze, możesz kupić sobie taki wór jak na maluchy były i będzie spokój
Anonymous - 29-09-2010, 10:33
koszmarek napisał/a: | że niby pies jest bardziej zwierzęciem niż kot? |
nie o to chodzi
chodzi o to ze jesli mialbym przywiazywac psa i go meczyc 8h to chyba lepiej dla psa gdyby kot znikna.
koszmarek - 29-09-2010, 10:46
a to facet parkingowy nie może pilnować ? Skoro to własne ?
krzychu - 29-09-2010, 10:57
arturro napisał/a: | gdy znacza teren po moich felgach |
Kot?? Ani razu nie widziałem takiego kota co mi na felgach znaczy teren. Za to ze 4 razy już psa widziałem w takiej "pozie" a najgorsze jest to że raz gość szedł z psem na space (takim dużym) na smyczy i normalnie mu na to POZWOLIŁ Już miałem otwierać okno ale to było dość daleko i mizerna szansa żeby mnie usłyszał.
Fragu - 29-09-2010, 11:19
arturro, http://www.bron.pl/shopbr...Druid-camo/1209
ig_or - 29-09-2010, 11:38
Na Allegro są dostępne odstraszacze ultradźwiękowe, ale niestety nie sprawdzałem ich skuteczności......
http://allegro.pl/odstras...1235691771.html
|
|
|