Carisma - Techniczne - [Cari 1.6 r.97'] Silniczek krokowy?
elita222 - 02-10-2010, 16:37 Temat postu: [Cari 1.6 r.97'] Silniczek krokowy? Witam od jakiegoś czasu mam taką rzecz w mojej Carismie gdy ją odpalam to zaraz mi gaśnie zero obrotów chyba, że lekko trzymam gaz i puszczam to nie zgaśnie. I tak zakażdym razem przy pierwszym odpalaniu jak sie rozgrzeje to już jest ok. zaprowadziłem do naprawy powiedzieli, że silniczek krokowy może to być to? i teraz druga sprawa chciał bym zamówic ten silniczek ma ktoś jakiś tani szrot?
z góry dzieki za pomoc
michu_221 - 02-10-2010, 16:53
Moim zdaniem jest to albo silnik krokowy albo przepustnica spróbuj wyczyścić jedno i drugie i wtedy zobacz
http://forum.mitsumaniaki...ie+przepustnicy
Anonymous - 02-10-2010, 22:08
A powiedz mi jak było ciepło to też tak robiła czy odpalała normalnie ale z zaniżonymi obrotami?
elita222 - 03-10-2010, 11:31
Jak jest ciepło to też zgaśnie jak nie trzymam delikatnie gazu ale tylko przy pierwszym odpalaniu później jest dobrze w zime np. to musze jechac i trzymac ciągle na gazie bo zgasnie i ma niskie obroty minimalne jak sie rozgrzeje to juz ma dobre obroty niema sensu podnosic obrotów bo jak sie rozgrzeje to będą wysokie
[ Dodano: 03-10-2010, 11:39 ]
ogólnie ostatnio juz mnie denerwuje to auto tak samo jak wjade w dziure to jest odgłos jak blacha o blache jak by taczką wjechał w dziure na dobrej drodze jest ok. ale jak dziura to wali pojechałem na stacje diagnostyczną całego mi przerypali i gumki na stab. wymieniłem pojechałem na stacje mówią że zawieszenie całe super jak nówka na wykresach super wyjeźdzam na droge i co jest dobrze wjeźdzam w dziure wali jak taczka straciłem już chęci do tego miałem narazie same japany nissana almere honde civic teraz mitsu i wszystkie japonczyki nie do zajechania nic sie nie psuło w carismie też niby nic ale trace cierpliwośc przez te pierdoły! teraz chce sobie kupić mazde 626 2.0 diesel ale to jeszcze trzeba doskładać..
Piwor - 03-10-2010, 12:25
elita222, to jedź do mechanika, który wie co robi.
Charlie - 03-10-2010, 12:47
Ten sam problem mam już od jakiegoś czasu.... Na zimnym silniku nie trzyma obrotów i gaśnie, czy zima czy lato. Przepustnica po przeczyszczeniu, nowe świece i kable. Jakieś rady? U mechaników byłem dwóch, żaden nie znalazł rozwiązania....:/
elita222 - 03-10-2010, 17:18
Niemam szczęscia do takich mechaników
może to fakrtycznie silnczek krokowy...jak sie nie wymieni to sie nie przekonam
Anonymous - 03-10-2010, 18:49
KOMPUTER!!! ECU przerabiałem to lepiej wydać na ECU ok 70 zł niż na przepustnice z krokowym 250zł jeżeli czyszczenie nie pomaga to będzie to ECU ....
elita222 - 03-10-2010, 19:29
Gdzie można zrobić ECU w Łodzi serwis?
Charlie - 03-10-2010, 21:51
Ok, Ecu znalazłem o takich samych numerach jak mój za 50zł.... Tyle, że nie wiem jak się do niego dostać ;/ a mam go po prawej stronie od pasażera:/
Anonymous - 04-10-2010, 14:43
mhhh ja swój wymieniałem zimą w ekstremalnych warunkach było ciężko ale w 40 minut się wyrobiłem i autko odpaliło jak nowe... , odkręcasz schowek i dwa plastiki przy drzwiach, i ukazuje ci się ECU
Charlie - 04-10-2010, 16:41
Dwa plastiki przy drzwiach? Jak odkręciłem schowek to owszem , zobaczyłem ECU, ale zasłaniał mi go jeszcze cały kokpit i jeszcze klima. :/
Xiah - 04-10-2010, 17:16
mi sie zdarzyło to póki co na przestrzeni dwóch lat dwa razy tylko, raz na zimnym silniku, i raz po przejechaniu kilku km, zatrzymałem sie na swiatłach obroty spadły do zero i zgasła ale odpaliłem, troche przegazowałem i do dzis chodzi loox.
Anonymous - 04-10-2010, 18:51
ja też mam klimę i jakoś dałem rade cały zmarznięty wyciągnąć ECU bez problemu. Dla chcącego nic trudnego
|
|
|