To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Mocowanie dekielków w oryginalnych 15'Alu

Casshern - 05-10-2010, 15:23
Temat postu: Mocowanie dekielków w oryginalnych 15'Alu
Szuka na forum i szukam ale znaleźć nie mogę.
Proszę powiedzcie mi albo skierujcie gdzieś gdzie było o tym już mówione, jak włożyć z powrotem oryginalne dekielki jeśli te zostały zdjęte przy wyważaniu kół.

Facet który wyważał pokazując mi je specjalnie przed wyciągnięciem powiedział, że muszę sobie te obrączki/sprężynki kupić nowe w salonie Mitsubishi, bo ten element to kolejny wymysł Japoński. Nie sposób się nie zgodzić z faktem że Mitsubishi, a konkretnie Galant do najprostszych nie należy.
Ostatnio przekonałem się o tym również zmieniając przednia szybę kiedy to moglem podziwiać wspaniałą myśl z jaką zostało skonstruowane mocnowanie lusterka:-D Medal dla nich.

Tutaj pytanie do was, ponieważ zadzwoniłem do salonu Mitsu i jak usłyszałem ceną za jedną sztukę pierścieni/sprężynek, zbladłem, uwaga, 24zł Brutto!!!! za sztukę. Czy i gdzie można kupić coś takiego taniej? A może można to jakoś pominąć? Bardzo proszę o pomoc, potrzebuje tylko dwie sztuki.

Pozdrawiam,

Owczar - 05-10-2010, 15:38

A co się stało ze starymi sprężynkami? Z tego co wiem, one są wielokrotnego użytku... a zastosowanie metalowego pierścienia ma za zadanie uniemożliwić wypadnie po nagrzaniu kół.
Casshern - 05-10-2010, 18:05

Najwyrazniej nie. Z tego co widzialem wyjecie ich bez ich polamania graniczylo z cudem. Przerdzewialem, stare. Chyba ze ten facet robil to zle. Jakies uwagi, propozycje?
swinks_UK - 05-10-2010, 18:20

Owczar napisał/a:
A co się stało ze starymi sprężynkami? Z tego co wiem, one są wielokrotnego użytku...

Są... do czasu aż przerdzewieją. Ja swoim już dawno powiedziałem bye-bye. Teraz mam dekielki z Nissana które są na nierdzewnych "obrączkach".

Juiceman - 05-10-2010, 19:01

Ja swoje w zimie trzymam w oleju, odpukać nie jest jeszcze z nimi najgorzej, ale ciekawe w jakiej cenie w ASO są heh...
Casshern - 05-10-2010, 19:16

Juiceman:
Cytat:
zadzwoniłem do salonu Mitsu i jak usłyszałem ceną za jedną sztukę pierścieni/sprężynek, zbladłem, uwaga, 24zł Brutto!!!! za sztukę.

No proszę, wiec jednak nie jestem jedyny z tym problemem. Mnie jednak zalezy na powtornym umieszczeniu oryginalnych dekielków, od Nissana nie wchodza w gre ;-)

swinks_UK - 06-10-2010, 13:33

Casshern napisał/a:
od Nissana nie wchodza w gre ;-)

Z nissanowych likwidujesz znaczek i naklejasz diamenty.... :D

Lucas_Lucky - 11-10-2010, 08:57

Czy ktoś może mi podać wymiary dekielków do oryginalnych felg 15'' mitsubishi??

Z góry dzięguję.

mastach - 14-12-2015, 15:24

swinks_UK napisał/a:
Teraz mam dekielki z Nissana które są na nierdzewnych "obrączkach".

Pisząc obrączki masz na myśli te właśnie druciane sprężynki do blokowania kapselka na otworze centrującym?

Jeśli tak to czy same nierdzewne Nissanowe sprężynki nie pasują do oryginalnych dekielków z 15" alufelg Mitsu? (tych 12 ramiennych oczywiście).