[97-04]Galant EAxA/W - Nie pracuje na wszystkich cylindrach/2.0automat+sekw.LPG
Anonymous - 05-10-2010, 21:39 Temat postu: Nie pracuje na wszystkich cylindrach/2.0automat+sekw.LPG Zrobiłem nim juz około 50tys i nie miałem nigdy problemów
az do zeszłego tygodnia,
Po odpaleniu na benzynie zaczał nierówno pracować, uspokoiło się ale po trasie wariował na biegu jałowym na gazie jak i na benzynie. Wydaje mi sie, ze zaczeło sie to nasilac bo teraz nawet podczas jazdy pracuje nie na wszystkich cylindrach, nie jest tak caly czas ale wystepuje i wraca do normy.
Zamowilem przewody (dwa ) Nipparts, nie pomogło.
Jutro mam zamiar podjechac na komputer, moze to sonda, moze cewki (ktoras z nich) do wymiany?
Jedna cewka około 200zł ze wstepnych ustaleń.
Co radzicie ?
robertdg - 05-10-2010, 21:46
Jeżeli masz wersje przed liftem, wymrugaj błędy, opis w FAQ.
Pozatym jezeli dawno nie wymieniałeś świec zapłonowych, to nalezałoby zacząć od nich.
Anonymous - 05-10-2010, 22:16
Mam po lifcie
Świece NGK wymieniałem około 8tys temu ale sprawdzę je jutro.
marcinzam - 06-10-2010, 09:41
Ja bym stawiał na świece , NGK , u mnie po 5 tyś km szarpał do 2 tyś obr po zmianie na denso , problem rozwiązany
Anonymous - 07-10-2010, 20:28
Naprawione
Pojechałem po świece, chciałem Denso ale do tego silnika zalecane platynowe których nie było od ręki, kupiłem NGK.
Jedna z nich była uszkodzona, miała przedmuch.
PS. nie kupujcie przewodów zapłonowych do Galanta firmy NIPPARTS-- podczas ich zdejmowania rozdwoiły się!!!!
robertdg - 07-10-2010, 20:55
Z tego co wiem, to do silnika Galanta EA 2.0 katalog zaleca świece:
K20PR-U11
BKR6E-11
ta pierwsz marki Denso, ta druga marki NGK, obie sa świecami typu standard, żadne iridium, czy platyna.
m6riano - 07-10-2010, 23:03
robertdg napisał/a: | Z tego co wiem, to do silnika Galanta EA 2.0 katalog zaleca świece:
K20PR-U11
BKR6E-11
ta pierwsz marki Denso, ta druga marki NGK, obie sa świecami typu standard, żadne iridium, czy platyna. |
te pierwsze wcale nie takie drogie:
http://allegro.pl/markowe...1231926441.html
a polecasz jakieś stricte do LPG?
czy te tez mogą być?
KaWu - 08-10-2010, 08:38
COLTER80 napisał/a: | Pojechałem po świece, chciałem Denso ale do tego silnika zalecane platynowe których nie było od ręki, |
Do EA2xnie potrzeba platynowek. Chyba sprzedawcy pomylil sie silnik z 2,5 litrowka.
m6riano napisał/a: | a polecasz jakieś stricte do LPG? |
polecane przez producenta
m6riano napisał/a: | czy te tez mogą być? |
jak najbardziej.
|
|
|