To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Jestem nowym posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS

bogdanz - 10-10-2010, 20:07
Temat postu: Jestem nowym posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS
Witam szanownych mitsumaniaków.
Po wielu dylematach i długich poszukiwaniach stałem się posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS z 1999 r. w wersji krótkiej. Autko jest w dobrym stanie, zostało sprowadzone jako samochód ciężarowy, nie ma więc z tyłu siedzeń ani szyb bocznych (otwory okienne s± za¶lepione), co z czasem zamierzam uzupełnić. Proszę o informacje jakie mog± być przybliżone koszty zakupu kanapy i szyb bocznych? Proszę również o kilka praktycznych rad, na co zwracać uwagę w czasie eksploatacji. Pozdrawiam wszystkich.

jawaldek - 10-10-2010, 22:14

bogdanz napisał/a:
jakie mog± być przybliżone koszty zakupu kanapy
oj kanap tylnych na Allegro jest Ci dostatek. Nie zapomnij o pasach na tylne siedzenia zakładanych :wink: przez warsztat który ma odpowiednie uprawnienia odno¶nie homologacji z ciężarowego na osobowy. Szyby też znajdziesz na Allegro->> wymontowane (zazwyczaj) z anglika. Kupuj tylko z uszczelkami i powodzenia :mrgreen: w wyjmowaniu tego co jest wstawione w miejsca bocznych szyb->> jaki¶ strasznie mocny klej do tego jest używany.
Faraonix - 11-10-2010, 00:37

Nie wiem z jakiego kraju kupiles to auto ale w irlandii jak ktos przerabia z osobowego na ciezarowe to kaza zaspawac otwory w ktore sa mocowane pasy i siedzenia zeby ktos pozniej ich nie zamontowal. W sumie nie wiem jaki to ma cel ale tak tu jest.
goł±b - 11-10-2010, 07:36

Faraonix napisał/a:
to kaza zaspawac otwory
no to mamy pierwsz± paranoję z wspaniałego miodem płyn±cego kraju
Faraonix - 11-10-2010, 12:40

Jest napewno wiecej jak np ograniczenie predkosci na drodze N7. Mamy 3 pasy + pobocze rozdzielone pasem zieleni i barierkami - ograniczenie predkosci 100 km/h, a na drodze gdzie sa ostre zakrety i ledwo moga sie minac 2 osobowki, ciezarowka to juz po krzakach musi jechac 80km/h ale tez i widzialem na takiej drodze rowniez 100km/h