Off Topic - Tragiczny wypadek busa.
mkm - 12-10-2010, 08:35 Temat postu: Tragiczny wypadek busa. Masakra...
http://www.tvn24.pl/0,167...,wiadomosc.html
Aga - 12-10-2010, 08:37
koszmar!!
tyle osób nie żyje!!
[*]
auto miało 9 miejsc!! jechało 18 osób......
robertdg - 12-10-2010, 09:39
[*]
http://www.tvp.info/twoje...rogowej/2980490
Yoshiko - 12-10-2010, 09:49
transporter był nieprzystosowany do przewozu osób - była to zwykła bagażowka, w której pasażerowie stali z tyłu pojazdu nie było siedzeń. samochód był zabudowany, nie miał nawet szyb, te wszystkie osoby, które tam były nie siedziały na siedzeniach, więc nie były przypięte pasami....
[*]
Aga - 12-10-2010, 10:00
znam takie sytuacje z autopsji
moi bracia często jeździli w okolice Grójca na jabłka
ze stacji kolejowej zbierał chętnych właściciel sadu i samochodem jechali na miejsce
często to były zwykłe auta bagażowe do przewozu skrzynek
a oni jechali bo zależało im na tym, żeby zarobić parę groszy...
nie myśleli o niebezpieczeństwie...
głęboko współczuję rodzinom tych ludzi
tucci - 12-10-2010, 10:02
slyszalem o tym rano jadac do pracy, ale wtedy jeszcze 16 osob zginelo/zmarlo
fj_mike - 12-10-2010, 13:13
Bezmyślność kierowcy i brak zdrowego rozsądku. Brać tylu ludzi i nie zachować zasad bezpieczeństwa.
Szkoda tylu żyć, szkoda rodzin.
[*]
mismen1980 - 12-10-2010, 13:41
[*]
nie wiem czy należy winić tylko kierowcę bo czasami pracują w jakieś firmie i jak szef każe tak trzeba robić. Niestety to nic nie zmienia na tym że niewinni ludzie zginęli przez czyjąś głupotę.
Współczuję rodzinom.
fj_mike - 12-10-2010, 13:45
mismen1980 napisał/a: | nie wiem czy należy winić tylko kierowcę |
Skoro się już na to godzę to zachowuję najwyższą ostrożność szczególnie we mgle. Rozważają też możliwość, że przyczyną mogła być usterka techniczna.
mismen1980 - 12-10-2010, 13:53
fj_mike napisał/a: | mismen1980 napisał/a: | nie wiem czy należy winić tylko kierowcę |
Skoro się już na to godzę to zachowuję najwyższą ostrożność szczególnie we mgle. Rozważają też możliwość, że przyczyną mogła być usterka techniczna. | no ale po co tu teraz jeszcze gdybać skoro nikt z busa nie żyje.
Manuela - 12-10-2010, 16:31
Pochodzę z tamtej okolicy i wiem jak to jest. Światła, kierunkowskazy i przepisy - słowa obce dla większości okolicznych sadowników. Traktują drogi i swoje na nich zachowanie jak własne podwórko. Rowery, jeszcze pare lat temu furmanki, a dziś i niektóre przyczepy do traktorów notorycznie nie mają świateł, czasami nawet odblasków! Moją mame jadąca na rowerze kiedyś potąciła baba po czym uciekła!
Kierowca który był wyprzedzany podczas tego wypadku tez nie raczył się nawet zatrzymać- a nie uwierzę że nie widział lub choćby nie słyszał huku.
Taka okolica. Dla mnie obszar Grójec- Rawa MAz- Opoczno, to swoisty trójkąt bermudzki i mam stresa jak zapuszczam się w okoliczne lokalne dróżki.
Zalecam tam szczególna ostrożność!
krzychu - 12-10-2010, 22:49
Manuela napisał/a: |
Kierowca który był wyprzedzany podczas tego wypadku tez nie raczył się nawet zatrzymać- a nie uwierzę że nie widział lub choćby nie słyszał huku.
|
Kolega stwierdził że pewnie specjalnie przyspieszał bo co to bus będzie go wyprzedzał? Pewnie temu się nie zatrzymał frajer. Jak to jest za nie udzielenie pomocy do 5 lat (za złą pomoc nie ma kary)? Bardzo bym chciał aby go namierzyli.
robertdg - 12-10-2010, 23:33
krzychu, wiesz jak to jest, kazdy do tego będzie miał swoje zdanie, najlepiej niech technicy zajmą się swoją robotą i fajnie byłoby jakby sie okazało co tak naprawde było przyczyna wypadku, bo może kierowca przyciął za kierownica, trzeba jeszcze wziasc poprawke na to, że kierowca ciezarówki jest w szoku i wydarzenia sprzed chwili wypadku moga byc pokrecone, dodatkowo jechali wczesnie rano, napewno byla gesta mgla, a w gestej mgle sie jeździ doslownie po omacku.
krzychu - 12-10-2010, 23:37
robertdg napisał/a: | krzychu, wiesz jak to jest, kazdy do tego będzie miał swoje zdanie |
Oczywiście ale nie ważne kogo wyprzedzał bus i jak. Zatrzymanie się i udzielnie pomocy jest obowiązkiem (no chyba że nikogo nie wyprzedzał....)
Jassmina - 13-10-2010, 08:33
[*]
Wczoraj był w ogóle straszny dzień na drogach.
Najpierw ten bus u nas, później autobus pełen ludzi na Ukrainie i jeszcze człowiek podczas zmieniania koła został zmiażdżony przez samochód
Oby jak najmniej takich dni i takich wiadomości
|
|
|