Outlander II GEN Techniczne - Demontaz tylnej oslony zewnetrznych luster
dab - 12-10-2010, 14:07 Temat postu: Demontaz tylnej oslony zewnetrznych luster Hejka,
czy ktos z was przeprowadzal te operacje osobiscie? Jak te oslony bezpiecznie zdemontowac?
PS. mits00u - widzialem ze ty masz srebrne nakladki...sam je wymieniales lub moze widziales jak to robia? Drugie pytanie do ciebie to czy te srebrne sa z matalu czy plastik chromowsany?
mitsu00 - 12-10-2010, 14:10 Temat postu: Re: Demontaz tylniej oslony zewnetrznych luster
dab napisał/a: | Hejka,
czy ktos z was przeprowadzal te operacje osobiscie? Jak te oslony bezpiecznie zdemontowac?
PS. mits00u - widzialem ze ty masz srebrne nakladki...sam je wymieniales lub moze widziales jak to robia? Drugie pytanie do ciebie to czy te srebrne sa z matalu czy plastik chromowsany? |
Zatrzaski. Chromowany plastik ale wygląda jak metal. Wymiana to pestka.
dab - 12-10-2010, 14:11
czyli trzeba podwazac od zewnatrz, bez obaw? zatrzaski sa porzadne czy badziew ktory latwo mozna pourywac? No i w ktorych sa miejscach?
mitsu00 - 12-10-2010, 14:28
dab napisał/a: | czyli trzeba podwazac od zewnatrz, bez obaw? zatrzaski sa porzadne czy badziew ktory latwo mozna pourywac? No i w ktorych sa miejscach? |
Kup sobie w Praktikerze czy w Liroju szeroki śrubokręt plastikowy do paneli w aucie i nic nie porysujesz. Nie pamiętam w których miejscach sa zatrzaski. Potestuj delikatnie a nic nie pourywasz. Wbrew opinii większości na forum nt plastików, rozebrałem sam prawie całe wnętrze Outlandera i złożyłemz powrotem i nic mi nie skrzypi czy pierdzi
karol_alasz - 12-10-2010, 22:08
dab napisał/a: | czyli trzeba podwazac od zewnatrz, bez obaw? zatrzaski sa porzadne czy badziew ktory latwo mozna pourywac? No i w ktorych sa miejscach? |
dab w T Y M wątku wkleiłem schemacik poglądowy z budowy lusterka i elementów składowych (widać na nim zaczepy osłony)-może to coś pomoże....
dab - 12-10-2010, 22:32
dzieki!!!
czyli trzeba podwazyc na poczatku, chyba, te 3 zaczepy na dole...?
mitsu00 - 12-10-2010, 22:35
dab napisał/a: | dzieki!!!
czyli trzeba podwazyc na poczatku, chyba, te 3 zaczepy na dole...? |
Chłopie, rusz głową. Masz wszystko na zdjęciu
janekzpolic - 13-10-2010, 01:24
dab, jest tylna a nie tylnia osłona , popraw temat bo trochę wstyd żebym ja rolnik z zadupia poprawiał miastowego
dab - 13-10-2010, 07:42
mitsu00 napisał/a: | dab napisał/a: | dzieki!!!
czyli trzeba podwazyc na poczatku, chyba, te 3 zaczepy na dole...? |
Chłopie, rusz głową. Masz wszystko na zdjęciu |
tak, wszystko..faktycznie nie zauwazylem
[ Dodano: 13-10-2010, 07:46 ]
janekzpolic napisał/a: | żebym ja rolnik z zadupia poprawiał miastowego |
ja tez z zadupia ale sie kamufluje
|
|
|