To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Demontaz tylnej oslony zewnetrznych luster

dab - 12-10-2010, 14:07
Temat postu: Demontaz tylnej oslony zewnetrznych luster
Hejka,
czy ktos z was przeprowadzal te operacje osobiscie? Jak te oslony bezpiecznie zdemontowac?
PS. mits00u - widzialem ze ty masz srebrne nakladki...sam je wymieniales lub moze widziales jak to robia? Drugie pytanie do ciebie to czy te srebrne sa z matalu czy plastik chromowsany?

mitsu00 - 12-10-2010, 14:10
Temat postu: Re: Demontaz tylniej oslony zewnetrznych luster
dab napisał/a:
Hejka,
czy ktos z was przeprowadzal te operacje osobiscie? Jak te oslony bezpiecznie zdemontowac?
PS. mits00u - widzialem ze ty masz srebrne nakladki...sam je wymieniales lub moze widziales jak to robia? Drugie pytanie do ciebie to czy te srebrne sa z matalu czy plastik chromowsany?

Zatrzaski. Chromowany plastik ale wygląda jak metal. Wymiana to pestka.

dab - 12-10-2010, 14:11

czyli trzeba podwazac od zewnatrz, bez obaw? 8) zatrzaski sa porzadne czy badziew ktory latwo mozna pourywac? No i w ktorych sa miejscach?
mitsu00 - 12-10-2010, 14:28

dab napisał/a:
czyli trzeba podwazac od zewnatrz, bez obaw? 8) zatrzaski sa porzadne czy badziew ktory latwo mozna pourywac? No i w ktorych sa miejscach?

Kup sobie w Praktikerze czy w Liroju szeroki śrubokręt plastikowy do paneli w aucie i nic nie porysujesz. Nie pamiętam w których miejscach sa zatrzaski. Potestuj delikatnie a nic nie pourywasz. Wbrew opinii większości na forum nt plastików, rozebrałem sam prawie całe wnętrze Outlandera i złożyłemz powrotem i nic mi nie skrzypi czy pierdzi :twisted:

karol_alasz - 12-10-2010, 22:08

dab napisał/a:

dab w T Y M wątku wkleiłem schemacik poglądowy z budowy lusterka i elementów składowych (widać na nim zaczepy osłony)-może to coś pomoże....

dab - 12-10-2010, 22:32

dzieki!!!
czyli trzeba podwazyc na poczatku, chyba, te 3 zaczepy na dole...?

mitsu00 - 12-10-2010, 22:35

dab napisał/a:
dzieki!!!

Chłopie, rusz głową. Masz wszystko na zdjęciu :twisted:

janekzpolic - 13-10-2010, 01:24

dab, jest tylna a nie tylnia osłona , popraw temat bo trochę wstyd :wink: żebym ja rolnik z zadupia poprawiał miastowego :wink:
dab - 13-10-2010, 07:42

mitsu00 napisał/a:
dab napisał/a:
dzieki!!!

Chłopie, rusz głową. Masz wszystko na zdjęciu :twisted:

tak, wszystko..faktycznie nie zauwazylem :badgrin: :mrgreen: :butthead:
:wink:

[ Dodano: 13-10-2010, 07:46 ]
janekzpolic napisał/a:
żebym ja rolnik z zadupia poprawiał miastowego

ja tez z zadupia ale sie kamufluje 8)