To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego

PiotrG - 13-10-2010, 18:28
Temat postu: [II 2.0 DID] Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
Czy możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie najkorzystniej wymienić pękniętą szybkę przedniego światła przeciwmielnego w Outku po liftingu?
Z góry serdecznie dziękuję
Piotr
PS. Przy okazji - jestem b. zadowolony z tego samochodu. Malkontenci/niezadowoleni, jak pokazuje nauka są przeciętnie 5-6 krotnie bardziej aktywni we wpisach na forach internetowych niż zadowoleni. Ja szczerze mówiąc jako zadowolony z Outlandera - głównie Was czytam.

sibkods - 13-10-2010, 18:56

Najlepiej samemu. Nie wiem czy uda Ci sie dostac sama szybkę:

http://allegro.pl/listing...logen+outlander

mitsu00 - 13-10-2010, 21:53

PiotrG napisał/a:
Czy możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie najkorzystniej wymienić pękniętą szybkę przedniego światła przeciwmielnego w Outku po liftingu?
Z góry serdecznie dziękuję

sibkods napisał/a:
Najlepiej samemu. Nie wiem czy uda Ci sie dostac sama szybkę:

http://allegro.pl/listing...logen+outlander

Na bank będziesz musiał kupic całego halogena. Mnie w zeszłym roku kamień strzelił w ksenona i cala elektronika poszła od wilgoci po kilku miesiącach. Niestety reflektor jest klejony i nie da się samej szybki wymienić. Nowy buahahahaha w ASO 7 klocka :twisted: Kupilem uzywkę z rozbitka na Allegro za 800zł. W BMW też mialem podobną hecę z kamieniem, ale tam szybka jest wymienialna więc skończyło się na wymianie tejże za 100 zł.

PiotrG - 13-10-2010, 22:37
Temat postu: Re:Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
Dzięki za sugestie. Może jednak jest rozbieralny, bo jak np. wymienić w nim żarówkę?
mitsu00 - 13-10-2010, 22:41
Temat postu: Re:Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
PiotrG napisał/a:
Dzięki za sugestie. Może jednak jest rozbieralny, bo jak np. wymienić w nim żarówkę?

Zdejmujesz kilka zatrzasków z osłony nadkola i wyjmujesz żarówkę od wewnętrznej strony zderzaka.

PiotrG - 13-10-2010, 22:49

Po przyglądnięciu się zdjęciom przyznaję rację Mitsoo- dzięki. Tylko, że po lifcie mam srebrną obwódkę reflektorka - oby się chociaż ta demontowała bo te w sprzedaży są czarne.
mitsu00 - 13-10-2010, 22:51

PiotrG napisał/a:
Po przyglądnięciu się zdjęciom przyznaję rację Mitsoo- dzięki. Tylko, że po lifcie mam srebrną obwódkę reflektorka - oby się chociaż ta demontowała bo te w sprzedaży są czarne.

Te na Allegro nie są do glonojada.