Outlander II GEN Techniczne - Uszczelki szyb bocznych
Michal1977 - 13-10-2010, 20:41 Temat postu: Uszczelki szyb bocznych Witam. Małe pytanko. Czy uszczelki przednich szyb (gumowe listwy przez które wysuwają się szyby, pokryte toto jest jakimś meszkiem) w Waszych outkach są na tyle sztywne że nie przylegają do szyb i jeśli ta jest mokra bądź zaparowana od zewnątrz to po jej otwarciu i późniejszym zamknięciu woda pozostaje na szybie?
regon - 13-10-2010, 21:03
zauważysz to po wyjechaniu z myjni gdy otworzysz i zamkniesz okno – woda rozmazana na szybie.
michu300 - 14-10-2010, 11:31
Ja codziennie mam ten temat. Zbiera mi się rosa po stronie kierowcy i zeby wyczyscic otwieram i zamykam szybe. Niestety nie zbiera dokładnie. Cześć rozmaże, a część rosy w ogóle nie tknięta.
wredlin - 16-10-2010, 23:12
Standard
U mnie nie zbiera żadna uszczelka z szyb bocznych przód. Ale w serwisie na pewno usłyszysz, że ten typ tak ma albo u nich w wersje demo jest tak samo. Już się do tego przyzwyczaiłem.
13zbyszek13 - 17-10-2010, 08:34
W żadnym samochodzie nie zbiera idealnie tylko rozmazuje.
Zawsze po umyciu autka i wytarciu do sucha nie otwieram szyb przez jakiś czas żeby uniknąć tego rozmazania i nie przypominam sobie żeby w jakimś moim poprzednim autku była inna sytuacja.
regon - 17-10-2010, 09:24
13zbyszek13 napisał/a: | W żadnym samochodzie nie zbiera idealnie tylko rozmazuje.
Zawsze po umyciu autka i wytarciu do sucha nie otwieram szyb przez jakiś czas żeby uniknąć tego rozmazania i nie przypominam sobie żeby w jakimś moim poprzednim autku była inna sytuacja. |
dokładnie tak!!
Michal1977 - 17-10-2010, 16:41
Tu bym się kłócił. Outek jest moim piątym wozem i pierwszym w którym opuszczenie szyby przedniej, a następne jej zamknięcie nie powoduje ściągnięcie wilgoci na tyle żebym mógł się włączyć rano do ruchu bez jej opuszczenia. Ludzie 15 lat temu jeździłem 126p i tam przekręcenie korbki w drzwiach załatwiało sprawę z widocznością na boki. Moje auto stoi pod chmurką i problem pojawia się codziennie rano.
wredlin - 17-10-2010, 19:41
Prawda
13zbyszek13 - 17-10-2010, 19:54
Michal1977 napisał/a: | Tu bym się kłócił. Outek jest moim piątym wozem i pierwszym w którym opuszczenie szyby przedniej, a następne jej zamknięcie nie powoduje ściągnięcie wilgoci na tyle żebym mógł się włączyć rano do ruchu bez jej opuszczenia. Ludzie 15 lat temu jeździłem 126p i tam przekręcenie korbki w drzwiach załatwiało sprawę z widocznością na boki. Moje auto stoi pod chmurką i problem pojawia się codziennie rano. |
Nie przesadzaj że nie ściąga na tyle zaparowania że nic nie widać
janekzpolic - 18-10-2010, 10:06
no nie ściąga i tyle ,dzisiaj sprawdzone , powinni zrobić takie szyby jak w żuku bo ten wóz w dyszlu bardzo mi żuka przypomina
rezon - 18-10-2010, 11:17
janekzpolic napisał/a: | no nie ściąga i tyle | mój też od samego początku tak ma. Czasami ściągnie całą szybę , często prawie nic.
mitsu00 - 18-10-2010, 11:43
rezon napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | no nie ściąga i tyle | mój też od samego początku tak ma. Czasami ściągnie całą szybę , często prawie nic. |
A ja wożę w aucie specjalną silikonową ściągaczkę do wody z szyb. Dziala idealnie. Jedno przeciągnięcie po szybie i po rosie, wodzie.
skaut - 18-10-2010, 12:33
mitsu00 napisał/a: | rezon napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | no nie ściąga i tyle | mój też od samego początku tak ma. Czasami ściągnie całą szybę , często prawie nic. |
A ja wożę w aucie specjalną silikonową ściągaczkę do wody z szyb. Dziala idealnie. Jedno przeciągnięcie po szybie i po rosie, wodzie. |
Mój też od początku nie ściąga. Tylko pytanie czy TTTM czy konstruktorom przyświecała jakaś nieznana nam bliżej jakaś koncepcja i celowo nie ściąga
janekzpolic - 18-10-2010, 12:53
pożałowali materiału jak zawsze
dab - 18-10-2010, 12:54
mitsu00 napisał/a: | A ja wożę w aucie specjalną silikonową ściągaczkę do wody z szyb. Dziala idealnie. Jedno przeciągnięcie po szybie i po rosie, wodzie. |
A ja mam recznik papierowy... nadaje sie nie tylko do szyb
|
|
|