Mazowieckie - Miejsca parkingowe, zakazy zatrzymywania
Owczar - 13-10-2010, 23:11 Temat postu: Miejsca parkingowe, zakazy zatrzymywania Zauważyłem ostatnio, że wszędzie powstają nowe zakazy zatrzymywania, stawiane są słupki na chodnikach...
Na ochocie na ulicy Trzech Budrysów postawili zakaz zatrzymywania. Następnego dnia wszyscy już mieli wezwanie do straży miejskiej. Potem po drugiej stronie od Szczęśliwickiej postawili wszędzie na chodnikach słupki. Teraz widzę, że pod akademikiem, w którym mieszkałem, to samo. Zakaz zatrzymywania i wezwania do straży. Wszystko fajnie, pięknie, tylko czy ktoś pomyślał gdzie te samochody mają parkować?
m6riano - 14-10-2010, 00:03
Jak nie wiadomo o co chodzi..to chodzi o pieniądze....;-)o te zarobione na mandatach...co by było na nowe słupki...i tak w koło Macieju...
cns80 - 14-10-2010, 09:28
Owczar napisał/a: | Wszystko fajnie, pięknie, tylko czy ktoś pomyślał gdzie te samochody mają parkować? | Mają nie parkować. Przeczytaj sobie strategię rozwoju m. st. Warszawy do 2015 i na lata następne to się dowiesz między innymi że zalecenia są takie że ma się ograniczać miejsca do parkowania, a w przypadku budowy parkingów podziemnych ma się likwidować miejsca naziemne. Przebudowa ulic ma się odbywać tak, aby nie zwiększać ich pojemności. I jeszcze parę ciekawych kwiatków jak beznadziejny pomysł rozwoju transportu szynowego.
Owczar - 14-10-2010, 16:39
W takim razie nic, tylko pogratulować władzom Warszawy
Kaucz - 14-10-2010, 16:47
To musicie je zmienic w przyszłych wyborach . U jednego z waszych kandydatów znalazłem postulat mówiący: Cytat: | Natomiast ludzie jeżdżący samochodami powinni być traktowani jak pełnoprawni obywatele stolicy - a nie jak wrogowie publiczni. |
Owczar - 14-10-2010, 16:54
Czy to cytat JKM?
macieekg - 14-10-2010, 17:34
Kaucz napisał/a: | U jednego z waszych kandydatów znalazłem postulat mówiący: | To ten cwaniak, co chce zlikwidować tramwaje żeby zrobić dodatkowy pas jezdni? To ja dziękuję
Owczar - 14-10-2010, 18:13
Właśnie i ja znalazłem wezwanie do straży...
Ale nie wiem jaki przyjąć front obrony. Zaparkowałem na ulicy jak na zdjęciu. Zakaz zatrzymywania po prawej. Stanąłem po lewej, gdzie znaku nie ma. Ale dziś się przeszedłem i okazuje się, że jest na drugim końcu ulicy... Przyjąć mandat?
romero - 14-10-2010, 18:54
Owczar napisał/a: | Właśnie i ja znalazłem wezwanie do straży...
Ale nie wiem jaki przyjąć front obrony. Zaparkowałem na ulicy jak na zdjęciu. Zakaz zatrzymywania po prawej. Stanąłem po lewej, gdzie znaku nie ma. Ale dziś się przeszedłem i okazuje się, że jest na drugim końcu ulicy... Przyjąć mandat?
Obrazek |
Rozumiem,że ulica jest dwu-kierunkowa.Jeżeli tak to niestety
Owczar - 14-10-2010, 19:04
Dwukierunkowa, ale z drugiej strony jest ślepa....
Adaho_krak - 14-10-2010, 19:23
Owczar, idź do Strażników, zrób minę kota ze Shreka i powiedz że ostatnio znaku nie było i nie zauważyłeś i prosisz o upomnienie. U moich Strażników przechodzi.
Owczar - 15-10-2010, 00:33
Adaho_krak, kot w butach nie pomógł... Olałem temat. Mandat przyjąłem.
[ Dodano: 15-10-2010, 00:34 ]
Powiedzieli, że mogli by upomnieć gdyby nie dokumentacja w postaci zdjęć. Napykali z każdej strony
m6riano - 15-10-2010, 04:09
trzabyło napykać że jak wjeżdzałeś to nie było z tej strony znaku...;-)
Rafal_Szczecin - 15-10-2010, 08:04
Owczar napisał/a: |
Powiedzieli, że mogli by upomnieć gdyby nie dokumentacja w postaci zdjęć. Napykali z każdej strony |
a nie wiecie o tym, ze nie moga robic zdjec waszych samochodow ?
Manuela - 15-10-2010, 09:59
Rafal_Szczecin napisał/a: | a nie wiecie o tym, ze nie moga robic zdjec waszych samochodow ? | No ja nie wiem, a chętnie sie dowiem
|
|
|