To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Problem

grymas - 14-10-2010, 11:26
Temat postu: [Cari 1.6] Problem
Witam
Dlaczego nie działa mi pikacz od świateł?tzn chodzi mi o to ze jak zostawię auto na światłach to przy otwieraniu drzwi powinno piszczeć a nie piszczy? No i jeszcze jak otwieram drzwi od kierowcy to się światło w kabinie nie zapala a tez kiedyś działało, inne drzwi ok tylko od kierowcy coś szwankuje. dzięki za pomoc. Pzdr

plecho1 - 14-10-2010, 11:48

W każdych drzwiach masz krancówkę, taki mały przycisk. Jak zamykasz drzwi to one wciskają ten przycisk który odłącza masę od lampki i światło gaśnie. Podobnie jest z tym pikaniem. Wymontuj krańcówkę i przeczyść styki a jeśli są mocno skorodowane to trzeba wymienić całą krańcówkę. Dla sprawdzenia, jak wymontujesz krańcówkę, odepnij od niej przewód i dotknij do masy, światło powinno się wtedy zapalić.
Zresztą, tu masz podobny temat:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#719613

maverick001 - 13-11-2010, 00:47

witam jesli chodzi o tego pikacza to mialem podobny problem ale poradzilem sobie bez zbednych ceregieli. mianowicie kupilem taka kostke 9 pikacza ) w super markeci w intermarch widzialem tez w nomi . podlaczenie jest banalnie proste. koszt ok 10 -20 zł max podaj maila to wysle ci fotke ja to wyglada . pozdro