[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Czy przedni zderzak zmieści się w środku Lancera sedana?
Uki_NH - 14-10-2010, 14:44 Temat postu: Czy przedni zderzak zmieści się w środku Lancera sedana? Mam pytanie może ktoś to testował już:)
Potrzebuję przywieść sobie przedni zderzak od Lancera i przewieść go w Lancerze w środku.
Jednak dla utrudnienia dodam, że w środku muszą się zmieść 2 osoby (kierowca + pasażer), więc złoże tylko przedni fotel pasażera i jeden tylny (bo niestety za kierowcą są połączone)
pozdrawiam
bastek - 14-10-2010, 15:00
nie wiem, ale może do rozważenia poczta/kurier? nie wiem jak daleko chcesz wieść... nawet 50 zł za kuriera to 11 litrów beznyny... noe chyba, że chcesz obejrzeć wcześniej
macior - 14-10-2010, 15:13
mam nadzieję, że nigdy nie zobaczę zderzaka innego lanncera w moim, ani innym
mkm - 14-10-2010, 17:39
Uki_NH, marne szanse. Na długość jeszcze byś dał radę, ale "boki" zderzaków są potężne.
krzychu - 14-10-2010, 17:45
znaczy jedna szansa to przełożyć przez fotel przedni (uwaga na plastiki) albo spróbować z bagażnikiem i wystawaniem na tylne siedzenia (ale to głównie zależy od wysokości i czy zmieści się przez dziurę za tylnymi siedzeniami).
U mnie się mieści na oba sposoby.
jac - 14-10-2010, 19:56
Wg mnie jezeli pasazera posadzisz obok siebie z przodu a oba tylne oparcia zlozysz to wowczas zdzerzak powinien zmiescic sie "wzdluz" na dlugosc i szerokosc nie powinno byc problemu, klopot moze byc z jego wysokoscia poniewaz tylne oparcia nie skladaja sie idealnie na plask. Proponuje zmierzyc szerokosc i wysokosc zderzaczka i sprawdz te wymiary w bagazniku (tylko) bo w kabinie sie zmiesci. Z drugiej strony jako ze zderzaczek zrobiony jest z laminatu, zatem delikatnie powinien sie poddac.
wg mnie zmiesci sie
gzesiolek - 14-10-2010, 20:30
problem moze byc z zaladowaniem... jednak 45cm wysokosci otworu zaladunkowego moze byc malo zwlaszcza ze przy duzej dlugosci przedmiotu ładuje się go skosem... od przednich siedzen do konca bagaznika jest prawie 2m, wiec problemem bedzie raczej wlasnie najmniejszy wymiar (wysokosc/szerokosc?) z uwzglednieniem dlugosci...
krzychu - 14-10-2010, 20:36
gzesiolek napisał/a: | przy duzej dlugosci przedmiotu ładuje się go skosem... |
Załadunek od tylnych drzwi do bagażnika. Łatwiej niż cisnąć przez bagażnik. Ogólnie zalecam ostrożność przerysować podsufitkę, poszycie drzwi czy przednią tapicerkę nie trudno.
czapman - 14-10-2010, 21:57
Woziłem zderzak do Lancera (przedni) swoim Lancerem i muszę powiedzieć, że zmieścił się ledwo. Myślę, żeby zapakować to do sedana to marne szanse. Aha a ten zderzak, który wiozłem mam do sprzedania jakby był ktoś zainteresowany;)
MichalRej - 14-10-2010, 23:17
czapman napisał/a: | Aha a ten zderzak, który wiozłem mam do sprzedania jakby był ktoś zainteresowany;) |
A to jest new zderzak...??
Uki_NH - 14-10-2010, 23:45
dzięki za wszystkie podpowiedzi, jutro pomierzę wszystko z lekkim zapasem:)
gringo66 - 15-10-2010, 16:19
Ja przewoziłem z ASO do garażu.Pozdrawiam
czapman - 15-10-2010, 17:53
No niestety nowy nie jest, ale jest w takim stanie, że jeśli ktoś połamałby swój i chciał zaoszczędzić trochę kasy to można śmiało go założyć. A no i nie jest kompletny. Jest w takim stanie w jakim kupuje się sam zderzak w ASO. No i muszę powiedzieć, że w ASO taki zderzak to na prawdę droga impreza...
MichalRej - 15-10-2010, 20:29
czapman napisał/a: | No niestety nowy nie jest, ale jest w takim stanie, że jeśli ktoś połamałby swój i chciał zaoszczędzić trochę kasy to można śmiało go założyć. A no i nie jest kompletny. Jest w takim stanie w jakim kupuje się sam zderzak w ASO. No i muszę powiedzieć, że w ASO taki zderzak to na prawdę droga impreza... |
Właśnie słyszałem ile siana sobie krzyczy ASO za zderzak...
a tak pytam, bo kiedyś chodziły mi po głowie plany zmiany przedniego zderzaka,
ze SB do sedana...
gringo66 - 16-10-2010, 14:54
Wymianę zderzaka pociągnąłem z AC.Podobno sam zderzak to około 2,5 + lakier + robocizna.
|
|
|