To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY2A 1.5] System VARI FIT

$iwy - 16-10-2010, 10:49
Temat postu: [CY2A 1.5] System VARI FIT
Mam pytanie do tych którzy znają system vari fit (w praktyce) w felgach TSW i TSR (system pływających otworów). Czy jest to zupełnie bezpieczne i trwałe rozwiązanie czy lepiej może kupić felgi ze standardowym mocowaniem ? Odpowiada mi pewien model felgi TSW ale obawiam się zastosowania tego systemu.
fargo - 16-10-2010, 11:24

Miałem w poprzedniej furze takie felgi i przejchalem na nich 60kkm bez żadnego problemu. Felga jest centrowana przez pierścień a śruby tylko trzymają felgę. :rolleyes:
Uwex - 16-10-2010, 15:13

$iwy - pisałem nawet o takich felgach na forum - mam takie w Lancerze i w Civicu - sprawują się b.dobrze . A plus masz taki , że można je ewentualnie założyć do kilku marek (tylko kwestia dopasowania pierścienia centrującego ) .
$iwy - 17-10-2010, 09:33

fargo napisał/a:
Miałem w poprzedniej furze takie felgi i przejchalem na nich 60kkm bez żadnego problemu. Felga jest centrowana przez pierścień a śruby tylko trzymają felgę. :rolleyes:

Właśnie - tylko czy to trzymanie jest na tyle mocne i pewne co w zwykłych ?

Uwex - 17-10-2010, 10:37

$iwy napisał/a:
czy to trzymanie jest na tyle mocne i pewne

to są felgi sprawdzonej , dobrej firmy - bez obaw , tak jak pisze kolega fargo i ja to potwierdzam - montuj i jeździj na pewno koła nie zgubisz. :wink: