To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Elantra, Lantra - Kilka pytań odnośnie lantry J1 1.8 G4CN

matunio20 - 17-10-2010, 10:45
Temat postu: Kilka pytań odnośnie lantry J1 1.8 G4CN
Witam. Pytałem o to już na forum hyundaifanklub i uzyskałem odpowiedzi, ale chce się upewnić.
1. Jakie przyśpieszenie powinna mieć lantra w automacie? Bo mi wychodzi słabo (film http://www.youtube.com/watch?v=YB9s6gyxwEc ) i widzę że silnik nie dochodzi nawet do 6 tyś obrotów, gdzie przed wymianą silnika kręcił się nawet w czasie jazdy do 7500 obr. Czy przyczyną jest to że jest niewyregulowany? czy wystarcz go podpiąć pod kompa i poustawiać/skasować błędy?
2. problem z odpaleniem na zimnym, muszę go dłuuugo jądać aby załapał, natomiast gdy potrzymam go z 15 sekund na zapłonie (pozycja on) a potem pozycja do zapalania, to pali lepiej, ale i tak nie to co na ciepłym, na ciepłym na dotyk. czy przyczyną może być pompa paliwa?
3. Falowanie obrotów na biegu jałowym, czy może to być spowodowane wadliwym silniczkiem krokowym? A może sonda lambda?
4. Zapach benzyny w spalinach, czy to przez to że mam wybite wnętrze katalizatora? a może przez sondę?
Silnik był wymieniany z 1.8 na 1.8 dlatego że stary był zajeżdżony, ten jest w dobrej kondycji.

gołąb - 19-10-2010, 13:00

Spróbuj podłączyć się pod komputer, to może wiele wyjaśnić, a tak to wróżymy z fusów.
matunio20 napisał/a:
czy to przez to że mam wybite wnętrze katalizatora?
napewno nie.
Myślę, że jest, to kwestia złego spalania paliwa-na wiele pytań odpowiedziałeś sobie sam i teraz po kolei musisz sprawdzać kolejne te rzeczy, jednak zacznij od podłączenia pod kompa.