Galant - Ogólne - [EAx 97-04] wymiana oleju
ryszard8787 - 17-10-2010, 12:29 Temat postu: [EAx 97-04] wymiana oleju Witam wszystkich.
Wiem ze na temat wymiany oleju było już sporo wypowiedzi, ale czytajac je wszystkie mętlika można dostac Pytałem niedawno o wymiane oleju w moim galu, którego niedawno nabyłem z niemiec, od handlarza. Brak księgi serwisowej, przebieg niby 149 tys i wg zawieszki na temat oleju przy 150 tys kłania się wymiana czyli tuż tuż. Zawieszka jest z Castrola i mówi, że jest zalany 5w 40 ale nie podaje dokładnie jaki to Castrol. nie wiem czy jej w ogle wierzyc... Jest jeszcze jedna naklejka niby serwisu Mitsubishi widoczna po otworzeniu drzwi kierowcy i na niej jest przebieg 135 tys i data cos ok lipca 2009 roku. Zawory nie cykaja ani na zimny ani na ciepłym także to jest plus. Na bagnecie olej ma barwę dosc ciemn±, prawie czarna. Naczytałem sie o tych płukankach jakimi¶ specyfikami do rozrzedzenia oleju i sie teraz zastanawiam czy to stosowac czy tylko zlac stary olej i zalac nowy. No i najwazniejsze to jaki olej zastosowac. Skoro zawory s± ciche to pewnie syntetyk byłby OK. Dobrze my¶le? Tylko jakiej firmy byłby najlepszy w moim przypadku. DoradĽcie.
robertdg - 17-10-2010, 12:36
ryszard8787 napisał/a: | tylko zlac stary olej i zalac nowy |
ryszard8787 napisał/a: | No i najwazniejsze to jaki olej zastosowac | pełny syntetyk, Valvoline, Motul, Mobil, Fuchs
|
|
|