To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Bezpiecznik do zapalniczek

VG - 17-10-2010, 15:26
Temat postu: [II 2.0 DID] Bezpiecznik do zapalniczek
przestaly mi dzialac gniazdka od zapalniczek (wszystkie 3) patrzylem pod maska i nie widze w skrzynce zadnego bezpiecznika ktory by wskazywal na zapalniczki, ktos moze wie gdzie znajduja sie bezpieczniki od zapalniczek i jak sa oznaczone ?

dzieki z gory

sibkods - 17-10-2010, 16:12

po lewej pod kierownica masz jeszcze
karol_alasz - 17-10-2010, 22:06

A gdybyś popatrzył do manuala to bys wiedział.... Jak kolega wspomniał może nieco niedokładnie,że dostęp do nich masz od strony kabiny po lewej stronie kierwonicy (w okolicy lewego kolana masz taki mały schowek) -trzeba otworzyć tzw schowek osobisty i pociągnąć go w celu wyjęcia- za nim znajdują się rzeczone bezpieczniki...Zapalniczkowe będzie miało numer 13 (15A)... W mojej instrukcji (2008) zagadnienie opisane 8-29.
I żeby nie było ,że jakiś złośliwy jestem..

almatrah - 10-04-2023, 22:40

Witam

Mam ten sam problem. Wszystko było OK i nagle zniknął prąd we wszystkich gniazdkach, 2 w kabinie i z tyłu w bagażniku.

Czy to na pewno były bezpieczniki w twoim wypadku?

Mam pewne podejrzenie. Zmieniałem żarówki na diody i jak zmieniałem z tyłu w suficie żarówkę, to mi się zwarła do masy, coś posyczało, ale szybko zareagowałem i wydawało się że jest wszystko OK, ale teraz myślę, że przez to mogłem stracić prąd w gniazdkach.

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.

[ Dodano: 12-04-2023, 11:08 ]
kurcze, a czy to nie jakiś przekaźnik ?

[ Dodano: 12-04-2023, 14:56 ]
Dziś zgłębiłem temat. Wszystkie gniazdka są na jednym bezpieczniku 15A nr 13.

U mnie ciągle wybijała ładowarka, nowo zakupiona, super droga Baseus :( model VCKX65C