To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Twardy hamulec

riddick1 - 17-10-2010, 19:05
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Twardy hamulec
Witam jestem nowy tutaj i chciałbym wszystkich przywitać.
1. Kupiłem jakiś czas temu samochód jak w temacie i mam mianowicie problem, ponieważ czasami hamulec działa ok że chodzi tak miękko jak powinien, i jak depnę mu hebel to w samochodzie aż szarpnie tak jak powinno być, a często tak jest że po prostu ja chce hamować a hamulec twardy i może wchodzi z 1 cm i hamowanie jest bardzo wolne i potrzebuje dużo asfaltu do zatrzymania samochodu, miałem nieprzyjemną już sytuację że prawie bym miał inny samochód w drzwiach ;/

2. Przy większej prędkości szczególnie odczuwam to przy 120-140 jak hamuje to kierownica tak drga jakby miała mi ręce urwać.

3. I podczas hamowania już prawie do zera, takiego delikatnego hamowania słyszę pisk chyba z prawego tylnego koła czy to wina może być klocków?

Pisze do was tylko dlatego że jestem aktualnie za granicą, samochód w Polsce został niebawem wracam i chcę się po prostu przygotować na ewentualne koszta związane z tą naprawą.

robertdg - 17-10-2010, 22:22

ad1. sprawdż zaworek w przewodzie vacum, wspomagania serwa, sprawdź cały przewód pod katem nieszczelności
ad2. sprawdź bicie tarcz i wyważenie kól
ad3. możliwe, że szczeka dogorywa, do sprawdzenia i przeczyszczenia tylny układ hamulcowy