To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Carisma WERSJA SPORT?

lukaszpiet - 19-10-2010, 12:37
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Carisma WERSJA SPORT?
Panowie,

Możecie rzucić okiem na poniższą ofertę. Szukam autka, ale jestem niedoświadczony. Moglibyście ocenić czy warta jest zainteresowania i czy była w ogóle taka wersja SPORT? Mam kawałek do Gniezna i nie chciałbym jechać jeśli nie ma po co. Z góry dziękuję za pomoc.

http://otomoto.pl/mitsubi...-C15605014.html

gigant87 - 19-10-2010, 13:34

Przypatrz się przodowi. Nie to, że źle wygląda, ale ramki powinny mieć chromowe obwódki.
Osłona silnika też nie powinna być czarna tylko srebrna. Poza tym... wydaje się być OK.

lukaszpiet - 19-10-2010, 14:30

też zwróciłem uwagę na ramkę. o osłonie silnika srebrnej nie wiedziałem. czyli jest podejrzenie, ze byl bity z przodu i wstawiony przód od wersji 2002?
buhhu - 20-10-2010, 01:06

Na tym zdjęciu widać, że na luzie ma dziwnie niskie obroty, cos podejrzanie ten silnik wygląda.

Wydaje mi się, że jeżeli rzeczywiście to jakaś wersja "sport" to lusterka byłyby w kolorze nadwozia (malowane czarnym lakierem) a nie czarne plastikowe. To taka dygresja. W książce powinien być jakiś wpis o wersji, warto sprawdzić, zadzwonić i spytać czy coś takiego widnieje czy to tylko wymysł sprzedającego który przejechał się GDI i uważa, że tak chodzi sportowe auto ;)

pozdro !

gigant87 - 20-10-2010, 10:47

Obroty OK, mogłyby być niższe nawet. Choć u mnie trzymają ten poziom.
Co do ramek... podobnie jak osłona silnika to może być wymysł użytkownika. U nas na forum jest takich kilka :)
Ogólnie samochód wydaje się dość poprawny, ale podczas oględzin radzę zachować czujność.
Jeśli nie chcesz jeszcze jechać to poproś kogoś na regionalnym forum o oględziny.

zruk - 20-10-2010, 16:45

witaj
przód nie jest od 2002 roku bo wtedy były już czarne lampy faktycznie atrapa jest od 2002 roku.
Sam posiadam wersje sport z 2002 roku i doczytałem że różnią się wyposarzeniem od innych i jak znalazłem to sport powinien mieć i to co moj ma to: skóra, tempomat, podgrzewane fotele, halogeny, i lusterka takie jak ma czarny plastik nie w kolorze całego auta ale też listwy z tego co widze są w kolorze auta a powinny także być czarne. Wydaje mi się że tylko znaczek sport jest w niej wstawiony i to wszystko co ma wspólnego z tą wersją.

Enforcer - 20-10-2010, 23:57

Hmmm, dziwi mnie jedno, auto garażowane a pod maską tyle rdzy?

Moja Cari jest starsza o 6 lat i w tych miejscach nie ma kompletnie rdzy.
Obym się mylił ale to może oznaczać że te elementy przez dłuższy czas były narażone na działanie wody (ostatnia powódź? ) a na jednym z amortyzatorów widać brązowy osad (pozostałości mułu?) Dziwi również brak zdjęć wnętrza... To moje podejrzenia, oby niesłuszne.

Anonymous - 22-10-2010, 17:34

może i garażowane ale w garażu pod domem jak była powódź
lukaszpiet - 22-10-2010, 20:10

PAnowie, dzięki za oględziny i wyrażenie opinii. jak wspomnialem na wstępie mam kawal drogi do Gniezna i raczej odpuszcze w takim wypadku temat. dzieki za porady