To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] problem silnik krokowy brak podbicia obrotów na z

marko81 - 20-10-2010, 07:58
Temat postu: [Cari 1.6] problem silnik krokowy brak podbicia obrotów na z
Witam wszystkich,na samym poczatku chcę zapytać co za przyczyna może być przy mojej Cari 1.6 16 v 98r .Otóż na zimnym silniku niema ssania jak przytrzymam noge na gazie to pracuje,a jak sie rozgrzeje to juz niema takich problemów. Przepustnica czyszczona i krokowy również.Jak na przepustnicy podkrece obroty to są ale jak sie rozgrzeje to za wysokie wtedy.A co do krokowca to podczas pracy silnika odlaczyłem go i niebylo zadnych zmian w obrotach jak i rowniez po podlaczeniu juz na cieplym silniku,czyżby to była wina krokowca?Zadnych błedów niema z wyjatkiem jednego kod 41 czyli wtryskiwacze ale to tylko na gazie a gaz zwykły.Na poczatku były dwa błedy drugi to sensor biegu jałowego ktury znajduje sie za srubka regulacji obrotów przepustnicy no na benzynie falował przy wyższych obrotach ale po przesunieciu owego sensora w dół na regulacji obroty są dobre i nie faluje. Zastanawiam sie co z tym krokowcem czy pisząc jak wyżej można stwierdzić czy jest do wymiany ? pomocy bo zbliża sie zima a ssania niema .