[92-96]Lancer CB0 - Jak otworzyć wlew paliwa?
sieegurd - 21-10-2010, 09:56 Temat postu: Jak otworzyć wlew paliwa? Zajechałem dziś na Orlena i nie mogłem otworzyć wlewu paliwa, zakładam, że zerwała się linka Zostały mi opary, więc muszę jakoś zatankować Próbowałem śrubokrętem podważyć klapę, ale tylko podrapałem trochę lakieru Zatrzymałem się przy stacji diagnostycznej, to koleś stwierdził, że gdzieś jest linka w bagażniku po stroni wlewu, ale wszystko zabudowane i nie wiem czy dam radę coś zakombinować
Ma ktoś pomysł, jak to zrobić żeby zatankować?
robertdg - 21-10-2010, 10:33
sieegurd napisał/a: | Ma ktoś pomysł, jak to zrobić żeby zatankować? | Ja mam
Niestety Pan diagnosta się myli - nie ma awaryjnego otwarcia klapki wlewu paliwa, żółtki się nie popisały
Oto co musisz zrobic - ściągasz boczek i raczka z malym srubokrecikiem odciagasz cyngiel, ewentualnie jezeli linka zerwala sie przy dzwigni w kabinie, to zlapac ja raczkami, podciagnac i kombinerkami zaciagnac linke
Chcesz rysunek pogladowy prowadzenia tej linki do klapki
[ Dodano: 21-10-2010, 10:40 ]
Trzymaj, bo widze, że uciekłeś
sieegurd - 21-10-2010, 12:36
robertdg dzięki za pomoc Mam nadzieję, że poradzę sobie z problemem Życzcie mi duuuużej rezerwy w baku:P
LS - 22-10-2010, 10:20
Hej
Jak masz opór na lince to się rozciągnęła tylko. Rozwiązanie to podciągnięcie linki i pukanie w klapke wlewu przy zaczepie (2 osoby). Jak będziesz miał czas to sobie zrób dystans między pancerzyk linki a obudowe przy dźwigience.
Pozdrawiam
|
|
|