To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Jak otworzyć wlew paliwa?

sieegurd - 21-10-2010, 09:56
Temat postu: Jak otworzyć wlew paliwa?
Zajechałem dziś na Orlena i nie mogłem otworzyć wlewu paliwa, zakładam, że zerwała się linka :( Zostały mi opary, więc muszę jakoś zatankować :( Próbowałem śrubokrętem podważyć klapę, ale tylko podrapałem trochę lakieru :( Zatrzymałem się przy stacji diagnostycznej, to koleś stwierdził, że gdzieś jest linka w bagażniku po stroni wlewu, ale wszystko zabudowane i nie wiem czy dam radę coś zakombinować :(

Ma ktoś pomysł, jak to zrobić żeby zatankować? :P

robertdg - 21-10-2010, 10:33

sieegurd napisał/a:
Ma ktoś pomysł, jak to zrobić żeby zatankować?
Ja mam :D
Niestety Pan diagnosta się myli - nie ma awaryjnego otwarcia klapki wlewu paliwa, żółtki się nie popisały :evil:
Oto co musisz zrobic - ściągasz boczek i raczka z malym srubokrecikiem odciagasz cyngiel, ewentualnie jezeli linka zerwala sie przy dzwigni w kabinie, to zlapac ja raczkami, podciagnac i kombinerkami zaciagnac linke
Chcesz rysunek pogladowy prowadzenia tej linki do klapki :?:

[ Dodano: 21-10-2010, 10:40 ]
Trzymaj, bo widze, że uciekłeś ;-)

sieegurd - 21-10-2010, 12:36

robertdg dzięki za pomoc :) Mam nadzieję, że poradzę sobie z problemem :) Życzcie mi duuuużej rezerwy w baku:P
LS - 22-10-2010, 10:20

Hej

Jak masz opór na lince to się rozciągnęła tylko. Rozwiązanie to podciągnięcie linki i pukanie w klapke wlewu przy zaczepie (2 osoby). Jak będziesz miał czas to sobie zrób dystans między pancerzyk linki a obudowe przy dźwigience.

Pozdrawiam