To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Wycena rzeczoznawcy po kolizji, ile kasy można dostać???

leniviecmoto - 22-10-2010, 14:34
Temat postu: Wycena rzeczoznawcy po kolizji, ile kasy można dostać???
Witam miałem ostatnio kolizje (jestem poszkodowanym) i rzeczoznawca z Alianzu orzekł że do wymiany mam tylny zderzak + malowanie i powstaje pytanie ile kasy mniej wiecej powinienem za to dostać, mój Galant jest z 1998r 2,5 V6. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale słyszałem że do Galanta tylny zderzak w ASO to ok 1500 zł i do tego jeszcze zapinki zderzaka które s± jednorazowego użytku i kosztuj± ok 700zł i malowanie. Także prosiłbym o poradę co i jak i ile kasy powinienem dostać z oc sprawcy.
A i w moim zderzaku s± fabryczne czujniki parkowania które s± niewidoczne także chyba s± nieodzownym elementem zderzaka. Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Kaucz - 22-10-2010, 15:11

A czy te spinki i czujniki zostały wpisany w protokole rzeczoznawcy ?
leniviecmoto - 22-10-2010, 19:40

chyba nie bo wpisane było zderzak tylni do wymiany + lakierowanie
puszka5 - 23-10-2010, 08:20

W protokole, który dostaniesz sprawdĽ dokładnie czy jest napisane o czujnikach parkowania.
Troszke kasy dostaniesz, bo czesci do Misków sa cholernie drogie (w ASO).
Pamietaj, nie musisz zawsze przyjmowac ich warunków...
Pozdrawiam

misjonarz. - 23-10-2010, 17:04

mi za przedni zderzak avancea zapłacili 2500 (po odliczeniu zużycia) więc powiniene¶ naprawić wszystko i jeszcze zostanie na gadżeta do mi¶ka
rick - 03-11-2010, 22:12

mi compensa wyceniła przedni zderzak(polift), kierunkowskaz, błotnik, nadkole wew(plastikowe), i wygięt± blaszkę przy podłużnicy na 1850zł. Dzi¶ dosłałem im kosztorys z ASO na 6.5tys! Na dniach maj± się do tego jeszcze ustosunkować.
gem1 - 04-11-2010, 22:20

ostatnio Compensa wyceniła mi tylne drzwi na niecałe 2600... drzwi były zarysowane, bez deformacji blachy