Chcę kupić Eclipse! - [1G 90-94] Proszę o ocene
BeNeK - 22-10-2010, 22:22 Temat postu: [1G 90-94] Proszę o ocene Siemanko wszystkim to znowu ja ponieważ straszne się napaliłem na eclipsa , więc mam do was pytanie , czy ten egzemplarz jest co wart czy to zwykła studnia bez dna ;p z gory dzięki
a oto link do aukcji http://otomoto.pl/mitsubi...-C14996074.html
wojtas gst - 23-10-2010, 11:11
raz gość pisze 220KM, a zaraz na dole 150KM
do tego widzę w zderzaku tylnym, po lewej, na dole coś jakby korek
zadzwoń do niego najlepiej i zapytaj co jest nie tak z tym samochodem, bo coś jest. gsx'a nie sprzedaje sie za 4tys zł.
to moze byc niezly wynalazek, chociaz wyjatki sie zdarzaja. rzadko, ale sie zdarzaja
BeNeK - 23-10-2010, 12:14
To też mnie zaciekawiło , chciał bym zadzwonić tylko moja przeglądarka nie pokazuje numeru kontaktowego nie wiem czemu nawet ją zaktualizowałem , a jeśli chodzi o to ze pisze 150km może turbo nie działa ale to są tylko luźne spekulacje i domysły jak zadzwonię to napisz jak to z nim stoi
Adaho_krak - 23-10-2010, 12:49
BeNeK napisał/a: | chciał bym zadzwonić tylko moja przeglądarka nie pokazuje numeru kontaktowego |
Wysłałem Ci na PW.
Jeśli byłby coś wart ten samochód to nie było by prawie 3t wyświetleń. Moim zdaniem wóz zabity. Generalnie jak masz blisko to podjedź, oglądnij na zimno tylko się nie napalaj bo doprowadzenie takiego trupa do stanu używalności może kilkukrotnie przewyższyć jego cenę zakupu.
MATi1G - 23-10-2010, 14:08
Jak ktoś ma dużo kasy to fajna baza pod mody GSX z 6 boltem pod maską, można zrobić fajnego killera ale trzeba włożyć troche $erca
Adaho_krak - 23-10-2010, 14:14
MATi1G napisał/a: | ak ktoś ma dużo kasy to fajna baza pod mody |
Raczej nie fajna baza, lepiej starsze 1G lub młodsze 2G, akurat ta buda jest najmniej popularna w Polsce i najciężej o części blacharskie czy też lampy.
wuerce - 23-10-2010, 18:36
No gazownik jak byk. Poza tym albo Turbo, albo 150KM. No chyba że turbo jest, ale nie działa Jak dla mnie strucel jakiś i to dłubany.
MATi1G - 23-10-2010, 19:12
Adaho_krak napisał/a: | akurat ta buda jest najmniej popularna w Polsce i najciężej o części blacharskie czy też lampy. |
ja mówie o mechanice, cieżko u Nas dorwać 1G Gsx w jakimkolwiek stanie, a ten jest z 91 roku, to że wersja amerykańska to żaden problem jeśli chodzi o cześci blacharskie lamp jest dużo od wersji euro tak samo podnoszone można dać od polifta euro zderzaki od gs'a błotniki tez można kupić ja tutaj nie widze problemu ,jedyny jaki jest to zasobność portfela
BeNeK - 23-10-2010, 19:58
Podobno jakiś wąż się przetarł i samochód nie ma mocy jeśli było by to tylko tyle to raczej samochód nie poszedł by za 4 kafle bo wąż kosztuje ok 100 trochę lepszy , ja podejrzewam ze turbo do wymiany i jeszcze nie wiadomo jak to z napędem 4wd , ale macie racje raczej nie warto pchać się bo może być to studnia bez dnia do której trzeba bardzo dużo $erca przez bardzo DUŻE $ , myślę ze postaram się trochę odpicować moje E52A wstawię jakiś fajny felunek podłubie trochę przy motorowni i będzie też miał wygląd a jeśli kiedyś dorobię się to na pewno zakupię ecli gs-x 1g bo bardziej mi się podoba niż 2g ale jednak największym marzeniem jest galant vr-4 e5x ale i tak dzięki za bardzo dobrą pomoc bo wydał bym te 4 tys i ecli poszedł by na złom a tak to zainwestuje to w mojego gala i wyjdzie to lepiej a poza tym utrzymanie GS-x to bardzo duży koszt ale jak mówię jeśli kiedyś będę miał trochę więcej $$ to zainwestuje w GS-X'a albo vr-4-ke , Pozdro dla wszystkich MM !!
viader - 25-10-2010, 09:30
Jeśli właściciel trochę by spuścił z ceny to warto by go łyknąć na części. Same napędy są sporo warte (jeśli sprawne), silnik nawet w kiepskim stanie też niełatwo dostać, no i jeszcze poszukiwany przez wszystkich zderzak przedni od turbo.
zenek_bb - 26-10-2010, 21:19
sam się czaiłem na niego bo chciałem swapać napęd 4WD do mojego ale nie będę jechał przez całą polskę za tym ;/ a to że jest gaz pisze w opisie, jedno drugiego nie wyklucza, bo na gazie silniki turbo radzą sobie lepiej niż na benzynie, bo gaz z powietrzem jest lepiej ściśliwy ;p ale to dywagacje na inny temat... nie wykluczone że źle wyregulowany gaz szybko zabił uszczelkę pod głowicą, to jest mały pikuś dobra uszczelka max 2 stówki, gorzej jak zawory, chyba że ktoś ma inną głowicę na części to wtedy też pikuś, tak czy inaczej raczej studnia...
BeNeK - 27-10-2010, 18:06
Jeśli by ktoś chciał to mam 4 dodatkowe fotki autka włącznie z silnikiem dostałem odpowiedz mailową od sprzedawcy bo przez tel to nie mogłem zobaczy więc jeśli ktoś by chciał to mogę podesłać
I tu mam dylemat czy Kupić takiego eclipsa 2.0turbo 220 km 4wd czy galanta e88a 2.5 v6 170 km 4x4 4ws , dobrego gala można dorwać za ok 10.000 ja mam na oku jednego za 5900 czy wybrać ecli do którego raczej trzeba będzie doinwestować dużo kasy musze to poważnie przemyśleć
wojtas gst - 28-10-2010, 09:55
poprosze fotki tego awd wojtad23@wp.pl
BeNeK - 28-10-2010, 19:43
wojtas gst, fotki poszły na zdjęciach nie wygląd tak źle nawet bardzo ładnie
wojtas gst - 29-10-2010, 10:50
dzieki. wyglada w sumie normalnie, ale tak jak przedmówcy mówią: trzeba by w niego duzo zainwestowac! z powodu braku u nas 1g awd na rynku jest to jakas opcja jezeli chce sie cos wiecej osiągnąć... pytanie co jest w nim do zrobienia? ostanio byl eclipse gsx 1g na allegro (duuuuuzo lepiej wygladal od tego) z walnietym drugim biegiem (bardzo ciezko wchodzil). mialem jechac go obejzec do Poznania, ale nie zdazylem przy zakupie tego egzemplarza wydaje mi sie ze trzeba miec sporo cierpliwosci i nie napalac sie na pierwsze lepsze ogloszenie, bo mozna sie naciac, a zapał w doprowadzaniu go do dobrego stanu moze minac - wiem cos o tym
|
|
|