To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Problem z prądem w Pojarce

Janek__22 - 23-10-2010, 09:41
Temat postu: Problem z prądem w Pojarce
Witam
Mam problem moim Pajero , coś sie dzieje z prądem .
Na początku znikneły światła pozycyjne z tyłu samochodu , następnie podświetlenie deski między innymi licznika . Później obroty na liczniku wariowały , a na koniec mam problem z odpaleniem , w sumie to największy problem. Jest tak że kręci normalnie kilka razy , a jak postoi np 2 min to jest taki efekt jak by akumolator padł , kręci tak wolno zrobi jeden wolny obrót i sie zatrzymuje i kontrolki przygasają . Bywa że 20 razy pod rząd odpali normalnie a czasami po zgaszeniu odrazu nie chce odpalic . I jak podłącze go na 3 minuty do łądowania to odpala odrazu .

A więc tak : akumolator w sumie odpada bo na kilku testowałem i jest to samo .
- Masy silnika są ok i nadwozia .
- Rozrusznik sprawdzałem na krótko jest ok, rozbierałem go i jest dobrze wszytsko.

A teraz moia sugestia : mam mały problem ze stacyją , tzn że nie łączy za pierwszym rzazem musze pare razy kluczykiem przekręcic żeby odpalił , ta kosta w stacyjce sie pieprzy . Czy to może byc efektem tych rzeczy co się dzieją ?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc .

[ Dodano: 27-10-2010, 17:22 ]
Wie ktoś jaka może byc przyczyna takiego problemu ?

Bushey - 29-10-2010, 16:28

Moze byc stacyjka. U mnie jest takze przekaznik jako glowny wylacznik pradu sterowany zaplonem (po wylaczeniu zaplonu slychac go po paru sekundach jak odcina napiecie). Moze masz podobne rozwiazanie? Podlacz jakis czujnik napiecia i badaj od baterii do stacyjki.