Carisma - Techniczne - Klimatronik i piszczenie przy 3 stopniach.
mlun - 17-10-2006, 21:17 Temat postu: Klimatronik i piszczenie przy 3 stopniach. Wiecie może co oznacza takie piszczenie a własciwie dźwięk taki jak wydają klawisze po nacisnięciu tylko kilkakrotnie powtórzony oznacza? Jechałem dziś i własnie zapiszczało i pokazało ze na dworzu są 3 a potem 2 ciepła.Czy to jakiś czujnik ostrzegający przed niską temp? Aha i czy może ktoś przypomnieć co oznaczałao mryganie A/P na wyświetlaczu kliamtyzacji? Pamiętam że to chodziło o filtr tylko dokładniej o jaki i czy sygnalizuje wymien tego filtra? Aha czasem się też swieci ten znaczek a czasem mryga.
Anonymous - 17-10-2006, 21:27
a/p oczyszczanie powietrza dostarczanego do kabiny. Miga na początku a potem świeci się cały czas
Anonymous - 17-10-2006, 21:30
Piszczenie tak,to ostrzeżenie o możliwości oblodzenia.Działa (piszczy)właśnie od 3st w dół.O filtrze nic nie wiem bo go nie mam
Dodam że mam klimę manualną.
Chooper - 17-10-2006, 21:37
climatronic powinien piszczeć przy przekroczeniu magicznej granicy 0 stopni. Wtedy zmienia się wyswietlanie i pokazuje przez chwilę temperaturę na zewnątrz (0 stopni) a potem znowu wraca do strzałek. byc może coś się przestawiło i reaguje przy 3 stopniach a nie na zerze.
mlun - 17-10-2006, 21:48
A gdzie ten filtr się znajduje? Wystrczy go wyczyścic?
Chooper - 17-10-2006, 21:52
Mlun zapytaj jeszcze raz, a stracę cierpliwość.
Pare chwil temu do smietnika przeniosłem jeden temat o filtrze, gdzie masz odpowiedź, a ponadto jak by Ci się chciało uzyć szukajki, to znalazłbysobszerny temat o filtrze nawet ze zdjęciami.
Reaguję tak dlatego, że nie jesteś już świeżakiem i wypadałoby troszkę samemu poszperać. Nastepnego słownego ostrzeżenia już nie bedzie.
mlun - 17-10-2006, 22:28
Dobra już nie będe:P
|
|
|