Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Padła skrzynka (automat ) w misiu EA5W
Anonymous - 23-10-2010, 20:30 Temat postu: Padła skrzynka (automat ) w misiu EA5W Witam dawno mnie tu nie było no cóż misiek chodził jak złoto a z czasem krucho.
Mam problem dzisiaj padła mi skrzynka automatyczna w moim mi¶ku (EA5W) - zero reakcji - tak wiem zapewne wieloklin konwertera. W zwi±zku z tym mam pytanie czy kto¶ z szanownego Koleżeństwa już przerabiał ten temat i jest mi w stanie polecic jaki¶ warsztat/fachowca ,który się tym zajmuje. Będę niewymownie wdzięczny za jakie¶ info lub inne sugestie. pozdrawiam
mario mario - 24-10-2010, 08:30
Jak obstawiasz konwerter to znaczy, że jeste¶ tego pewny w 100%, najlepiej wysłać do SAMKO w warszawie, koszt to 600 zł, odrazu przerabiaj± konwerter. Wieloklin się wycina ponieważ szyjka wystaje ciut za mało i nie zazębia się z wałkiem na całej jego powierzchni, w samko to poprawiaj±. Gorzej będzie jak to nie jest konwerter. Wyjęcie skrzyni + regeneracja konwertera to parę groszy kosztuje, lepiej pod kompa podł±czyć i sprawdzić.
Krzyzak - 24-10-2010, 18:42
komp nic nie pokazuje
ja stawiam na zmielony wieloklin, bo: 1. to najczęstsza usterka tej skrzyni, 2. nie było żadnych efektów przed (czyli było jedziesz, pyk, nie jedziesz)...
zreszt± - będzie to widać po zdjęciu skrzyni, któr±... i tak trzeba zdj±ć
|
|
|