To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Brak swiateł dziwne zjawiska prosze o POMOC

Gwidi - 23-10-2010, 21:45
Temat postu: Brak swiateł dziwne zjawiska prosze o POMOC
witam wszystkich mam problem ze światłami w outlanderze I objawia si eto następujące lampa lewa działa super lecz prawa świeci non stop światłami krótkimi gdy włączam da długie żarówka nie reaguje wogole i świeci cały czas światłami krótkimi sprawdzałem miernikiem masa w kostce jest prąd od świateł krótkich jest gdy zmieniam na długie prąd w 3 kabel nie idzie tylko cały czas jest na przewodzie od krótkich

Proszę o pomoc
Pozdrawiam

rezon - 24-10-2010, 18:58

A nie spalił się bezpiecznik od długich?
Gwidi - 25-10-2010, 19:16

nie chyba jakies zwarcie
elektryk - 25-10-2010, 21:06

A jaka jest historia samochodu? Co wcześniej przy nim robiłeś? Sprawdź bezpieczniki, zdaje mi się że każde "włókno" ma oddzielny, tj są 4 bezpieczniki do lamp przednich.
Gwidi - 12-11-2010, 20:46

Myśle ze przepaliły mie się przewody gdyż zona jak jechała zmieniał jej ktoś na stacji żarówkę i założył jakaś o większej mocy mowil ze bedzie lepiej swiecic i swiecila tydzien wygląda jak by bylo zwarcie na dlogich i krotkich
elektryk - 13-11-2010, 22:31

Gwidi napisał/a:
Myśle ze przepaliły mie się przewody gdyż zona jak jechała zmieniał jej ktoś na stacji żarówkę i założył jakaś o większej mocy mowil ze bedzie lepiej swiecic i swiecila tydzien wygląda jak by bylo zwarcie na dlogich i krotkich
Tak z pamięci to tam są bezpieczniki 10-15A więc przewody powinny tyle wytrzymać bez zniszczenia. Zatem żarówki można by włożyć 120W zamiast 50/55W, osobiście wątpię żeby taka była przyczyna. Generalnie to teraz musisz podjechać do tych cwaniaków od żarówek, żeby naprawili to co spie.......
Pawmitsu - 15-11-2010, 01:18

raczej do dobrego elektryka