To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Check Engine problemy

PAKTOFONIKA - 24-10-2010, 12:56
Temat postu: [CA1A 1.3] Check Engine problemy
witam . nie dawno kupiłem żonie miśka . autko chodzi bez zarzutu odpala na strzala . jak go kupowalismy to świecila sie ta nieszczesna kontrolka check engine . sprzedawca twoerdzi ze swieci sie od zawsze i nie ma to zadnego wplywu . podczas grzebania zauważylem ze kabelki od lambdy ocieraja sie o półoś . jeden był przetarty wiec połączylem go spowrotem i wszystkie zaizolowalem . kontrolka zgasla . pojezdzilem troche w kolo domu bylo ok ale po przejechaniu pare kilometrow na trasie znow sie zapalila . podejzewam ze snda ale teraz naj lepsze miszcz :lol: palnika zaspawal sande na stale ( co za kretyn ) i teraz sie zastanawiam co z tym zrobić i czy napewno jest to lambda , i tak przy okazji ile pali colt 1.3 przy spokojnej jezdzie . tak jezdzi moja zona :) bo jak ja bym jedzil to pewnie by z 12 palil ale ja nie umiem jezdzic wolno :D
ozzy89 - 24-10-2010, 13:22

sprawdź może jeszcze raz przewody :wink: żeby się upewnić czy to lambda na 100 % to wymrugaj sobie kod błędu, potem może jeszcze zresetuj ECU :wink: mój CA0 z tym silnikiem pali zwykle ok 7,5 przy jeździe mieszanej (nie potrafię stale jeździć ekonomicznie :mrgreen: ) moje minimum to 6,8, a max to 8,2 przy padającym aparacie zapłonowym :wink:
KaWu - 25-10-2010, 08:32

Tak jak ozzy89, napisał: zresetuj komputer i pojeździj a pozniej wymrugaj bledy.

PAKTOFONIKA napisał/a:
ile pali colt 1.3 przy spokojnej jezdzie . tak jezdzi moja zona

1,3 tylko po miescie na krotkich odcinkach potrafi wziac nawet do 10l/100km.
Na trasie mozna spokojnie liczyc ponizej 7 litrow.

Ale duzo zalezy od stylu jazdy, stanu auta, miasta itp.