To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Problem z evo

LEWY - 24-10-2010, 13:24
Temat postu: Problem z evo
Witam,
mam problem bo zrobiłem sobie prezent i kupiłem evo II (dzięki ostry_evoVII) generalnie wszystko ok,
ale auto ma imobilajzer dzięki któremu raz zapali a 30 razy nie.

Na ściance schowka jest takie mały "cyferblat" który miga po rozbrojeniu alarmu, znalazła się również mała plastikowa karta z kodami,
ale również nic z tego.

Problem jest o tyle duzy ze kilka razy zapaliło bez problemu, a teraz ma ciagle focha.
Bardzo proszę o pomoc jak go odłączyć, nie sądze by ucięcie kabli załatwiło sprawe?

Pomóżcie proszę bo strasznie chce mi się pojeździć

Kleju - 27-10-2010, 19:20

LEWY napisał/a:
ale auto ma imobilajzer dzięki któremu raz zapali a 30 razy nie

Z tego co się orientuje japońskie auta starsze nie miały immo. Więc to pewnie dokładany wynalazek.
Ja bym szukał jakiejś ingerencji w instalacje auta, gdzie są kable łączone z centralką.

LEWY - 11-11-2010, 13:27

dzięki Kleju!
fakt to jednak nie immo, dalej rozrusznik się nie odzywa a na stole działa mam nadzieję że to problem luźnej masy zwłaszcza ze jak ma kaprys to odpala bez problemu.

Krzyzak - 11-11-2010, 21:29

poszukaj jakiejś centralki, która nie wygląda na oryginalną (najczęściej gdzieś pod kierownicą montowana) - z reguły posiadają one (alarmy/odcięcia zapłonu itd.) wyłącznik serwisowy
np. u mnie jest na taki kluczyk, jakim kiedyś się klawiaturę komputera blokowało - wystarczy przekręcić i alarm przestaje ingerować w proces odpalania auta

LEWY - 12-11-2010, 17:59

Chyba udało się znaleść problem wymieniłem rozrusznik na ten z 1g z wyglądu nie dawałem szansy ze nawet raz zakręci a jednak pali od razu więc ten problem mam z głowy.
By nie było za nudno to zdjąłem osłonę rozrządu i masakra tak krzywego koła rozrządu wałka wydechowego to nigdy nie widziałem.
Tu pytanie
-wygląda na to ze koło jest krzywe ale czy jest opcja by z wałkiem było coś nie tak?
-co to mogło spowodować
- co teraz, lepiej kupić takie coś
http://www.motoeg.elblag....roducts_id=1484
(w ogóle jaka jest różnica w miedzy evo 4 a 2 rozrząd po innej stronie? czy jeszcze coś?)
kupować takie koła nn czy lepiej założyć proste seryjne