Outlander II Ogólne - Osłony przeciwsłoneczne
arturred - 25-10-2010, 10:45 Temat postu: Osłony przeciwsłoneczne Witam,
zastanawiam się nad kupnem oryginalnych osłon przeciwsłonecznych do Outlandera. Czy może ma ktoś takie i może mi powiedzieć czy jest sens je kupywać??
W samochodzie są fabrycznie przyciemniane szyby, ale z tyłu jeździ mój 9 miesięczny synek, i dla niego słońce jest za mocne. Przykleiłem taką dodatkową małą osłonkę i to częściowo rozwiązuje problem, ale nie w każdych warunkach.
Będę wdzięczny za info czy jest sens inwestować w oryginalną osłonę (zakrywa ona całe okno), czy lepiej poszukać jakiejś większej osłonki przyklejanej na przyssawki (bo np lepiej tłumi światło słoneczne).
Straszny - 25-10-2010, 11:59
Witaj
Ja kupiłem oryginały i jestem zadowolony. Montuje się przy uszczelce specjalne uchwyty i osłonka (rozprężająca się) wchodząc w te uchwyty zakrywa całe okno. Można przy tym odsuwać szybę. Dla mnie dodatkowym plusem jest to, że moje dzieciaczki nie mażą wtedy szyb. Polecam. W przypadku braku w naszych Miśkach oryginałów wysuwanych z boczków drzwiowych to jedyne skuteczne rozwiązanie. Liczę jednak, że w następcy w bogatszych chociaż wersjach Japończycy zastosują to "luksusowe" rozwiązanie.
Pozdrawiam.
dab - 26-10-2010, 07:38
ile kosztuje komplet?
papcio - 26-10-2010, 07:52
dab napisał/a: | ile kosztuje komplet? |
ja zapłaciłem w grafixie 315
jest róznica - dzieci mniej się skarżą, zwłaszcza teraz przy "nisko" chodzącym słoneczku
osłony wyglądają estetycznie, składa się je do pokrowca.
pozdrawiam
dab - 26-10-2010, 07:56
cena jak zwykle wybuchowa....
jakbys mogl pstryknac fotke jak to "lezy" w oknie bylbym wdzieczny
mitsu00 - 26-10-2010, 11:43
dab napisał/a: | cena jak zwykle wybuchowa....
jakbys mogl pstryknac fotke jak to "lezy" w oknie bylbym wdzieczny |
Mialem identyczne w BMW na tylnych szybach. Wyglądały bardzo ładnie.
dab - 26-10-2010, 11:53
w poprzsedniej lagunie tez mialem fabrycznie montowane roletki ktore ladnie sie chowaly w drzwiach.....taka pierdulka a nie jest dostepna w mitsu nawet za doplata (mowie o fabryce)
mitsu00 - 26-10-2010, 12:05
dab napisał/a: | w poprzsedniej lagunie tez mialem fabrycznie montowane roletki ktore ladnie sie chowaly w drzwiach.....taka pierdulka a nie jest dostepna w mitsu nawet za doplata (mowie o fabryce) |
Ale ja miałem na myśli nie chowane fabrycznie w drzwiach, tylko z analogicznym mocowaniem jak te z Mitsu.
dab - 26-10-2010, 18:52
ah soo...
Laguna jednak byla super wyposazonym autem...zeby tylko jeszcze sie tak nie sypala jak igly z choinki po swietach
papcio - 26-10-2010, 20:16
dab napisał/a: | cena jak zwykle wybuchowa....
jakbys mogl pstryknac fotke jak to "lezy" w oknie bylbym wdzieczny |
bardzo proszę
http://picasaweb.google.pl/pawelroczek/Outlander
w uzupełnieniu - te osłonki niestety nie wysuwają się z drzwi, to jest tylko rozpięty na sprężystym drucie kawałek materiału - pleciona siateczka i trzymający sie w oknie na kilku uchwycikach
p.s. pierwsze koty za płoty z picasa
dab - 27-10-2010, 07:42
aaa to tak wyglada, jest scisle dopasowane do krewedzi okna....ciekawe
latwo sie to demontuje czy jak juz sie raz zalozy to lepiej nie zdejmowac?
i co tak ta roletka taka pognieciona?
papcio - 27-10-2010, 08:21
dab napisał/a: | aaa to tak wyglada, jest scisle dopasowane do krewedzi okna....ciekawe
latwo sie to demontuje czy jak juz sie raz zalozy to lepiej nie zdejmowac?
i co tak ta roletka taka pognieciona? |
demontuje się łatwo, a pognieciona dlatego ze dopiero co założona
i faktycznie jest bardzo dobrze dopasowana - wyginanie drutu "tfurcom" samochodu wyszło dobrze
karol_alasz - 27-10-2010, 10:50
No i było też w T Y M temacie...
kubabrzesko - 05-02-2014, 20:01
Odswiezam tamet zasłonek do outlandera ,a mianowicie miałem takie zasłonki w bmw x5 , a mój brat w x3 i sa naprawdę super. miałem takie ( http://allegro.pl/zaslonk...3891746909.html ) tylko ze na zdjęciu sa zolte a tak naprawdę sa czarne z dwóch stron.Szybko się je sciaga i rownie szybko zaklada .dzwonilem do gościa co je robi i niestety nie ma w swojej ofercie zasłonek do naszych miskow ze wzgladu na małą ilość zapytan.Stad moje zapytanie , jakbyśmy się skrzyknęli na forum i chcieli więcej sztuk to gościowi będzie się oplacalo zrobić matryce pod outlandera i będzie wystawial na allegro.
Pisac kto chętny.Koszt około 250 zl przy wariancie dwie zasłonki na drzwi i dwie na tylne okienka.
wojo2000 - 26-02-2014, 17:04
Ja mam takie w Outlander i bardzo dobrze izolują od słońca (kupione w salonie Mitsu).
|
|
|