To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2.0 16V sedan by Wawer

wawer82 - 26-10-2010, 22:12
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.0 16V sedan by Wawer
Witam wszystkich!

Od dwóch latach mogę powiedzieć że jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka :)

Auto było sprowadzone z Niemiec. Data pierwszej rejestracji to grudzień 97. Sadzę że jest to jeden z pierwszych modeli Galanta tej generacji. Wiem od właściciela z Niemiec że auto przestało pół roku w Niemieckim salonie jako auto pokazowe. No właśnie wiec musiał się czymś wyróżniać. A wiec tak auto jest oznaczone naklejkami DTM EDITION... Co to oznacza? hmm cały czas usiłuje się tego dowiedzieć...
W 97 roku auto z salonu wyjechało na zawieszeniu Eibach, hmm zawieszenie to było montowane seryjnie w Galantach wersji SPORT EDITION dopiero od połowy roku 98 gdy zaczęto produkować wersje SPORT(na pewno od 98 ale miesiąca nie jestem pewny) a wiec podejrzewam że mój misiek był inspiracją do powstania wersji SPORT... Dodatkowo wnętrze jest wyklejone okleiną drewnopodobną co później było fabrycznie stosowane.
Nie wiem na jakich felgach wyjechał z salonu bo kupiłem go na zimówkach ale na pewno były ładne bo zaciski hamulcowe za nowości zostały pomalowane na czerwono i po 10 latach jak go kupiłem dalej były czerwone bez śladów rdzy :)
Pod względem technicznym nie odkryłem znaczących zmian które miałyby coś zmienić w osiągach.
Kilka fotek:

Pozdrowienia dla wszystkich Mitsumaniaków!

Psikus - 26-10-2010, 22:42

Galant bardzo ładnie sie prezentuje; wykleina drewnopodobna-wg mnie korzystniej wygląda to drewienko seryjnie montowane
edi567 - 26-10-2010, 22:43

wawer82 napisał/a:
DTM EDITION... Co to oznacza?
prawdopodobnie twój galant to jakaś wersja sygnowana logiem wyścigów aut turystycznych za zachodnią granicą, może stąd zawieszenie Eibacha i czerwone zaciski... nie wiem ;)
robertdg - 27-10-2010, 09:46

edi567 napisał/a:
prawdopodobnie twój galant to jakaś wersja sygnowana logiem wyścigów aut turystycznych za zachodnią granicą, może stąd zawieszenie Eibacha i czerwone zaciski... nie wiem ;)
kolega ma racje :P
wawer82 napisał/a:
DTM EDITION... Co to oznacza?
Deutsche Tourenwagen Masters - w wolnym tłumaczeniu "wyścigi samochodów turystycznych"

Ale jak chcesz jest jeszcze druga opcja Diesel Tuning Machines :D

wawer82, fajnie, żeś zadowolony z autka, niech słuzy jak najdłużej bezawaryjnie.

prelud - 27-10-2010, 22:20

podoba mi sie Twoj galant,mialem podobnego do Twojego,tyle ze z przodu zmienilem sobie zderzak ze sporta bo wyglada jeszcze bardziej agresywnie.Ciesze sie,ze nie narzekasz na galanta,bo to naprawde wdzieczne auto jak sie o nie dba.