To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - problem z wymiana paskow

Anonymous - 18-10-2006, 14:25
Temat postu: problem z wymiana paskow
mam problem z zalozeniem paska balansowego :oops:
pomiedzy kolem zebatym (tym na wale) a obudowa jest za malo miejsca aby ten mogl sie przecisnac
instrukcja ze stronki Krzyzaka nic nie mowi o zdejmowaniu tego kola
czy jest mozliwe ze u mnie jest inna budowa
do zdjecia tego ustronstwa jest potrzebny przyzad w manualu opisany jako MD998778
gdzie to dostac?
czy moze jakis inny patencik :wink:
i jak to zrobic zeby nie przekrecjc walu

ps1:po zerwanym pasku glowica cala :P mialem fart tylko uszczelniacze mi wymienili

ps2:czy moze ktos wymienial sprzeglo w swoim Galu :?:
na co uwazac moze jakas instrukcja

Krzyzak - 18-10-2006, 14:33

musisz ściągnąć małą zębatkę i ten kołnierz - niestety miejsca jest tyle, że nie przeciśniesz paska i jest to celowe
co do sprzęgła - 2x zmieniałem, bo za 1 razem założyłem Sachs i się posypał po 40 tkm, jedyna rzecz, to wycentruj tarczę w docisku (Bartek ma do tego przyrząd - specjalnie wytoczony wałeczek)

Wook@sH - 18-10-2006, 15:50

Jestem świeżo po wymianie pasków i też sie męczyłem długi czas z tą śruba, wiec sobie zrobiłem klucz z blachy grubej na pół centymetra i z trzema otworami na śruby, klucz przykręciłem do mniejszego koła zębatego oparłem o sztywny i nieruchomy element w silniku i w końcu po użyciu dużej siły kluczem nasadowym odkręciłem ta śrube a dalej to juz jest sprawa prosta.
W temacie w którym pisałem o swoim problemie zamieszczę później zdjęcie tego klucza.
Powodzenia :)

Anonymous - 19-10-2006, 20:30

dzieki za szybka odpowiedz
ja poszedlem na latwizne :mrgreen: zholowalem gala do mechanika ten odkrecil srube pnelmatykiem reszte oczywiscie zrobie sam jak cala wymiane glowicy
to moja pierwsza tak powazna ''operacja'' wiec mysle ze moge byc zadowolony :D chociaz nie odbylo sie bez problemow:brak kluczy, pozapiekane sruby
wkrotce dalsze naprawy :P

Pozdrawiam