To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

medyc - 28-10-2010, 19:51
Temat postu: chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady
Witam. Zainteresowałem się Outlanderem i chcę na początku roku kupić model 2011 . Z uwagi na fakt, że mało jeżdżę /ok 10 000 przez 2 lata/ to byłbym zainteresowany 2 l silnikiem benzynowym. Myslę o wersji intense chyba warto do niej doplacić... Prosiłbym o rady na co zwracać uwagę podczas zakupu, wady i zalety Out jak i tegoż silnika. Może polecicie dealera w okolicy Katowic ?
rezon - 28-10-2010, 20:08

medyc napisał/a:
Prosiłbym o rady na co zwracać uwagę podczas zakupu
np. czy nie był lakierowany również poza fabryką - poproś o pomiar lakieru przed odbiorem auta. Po niemiłych doświadczeniach z Outlanderem, przy zakupie kolejnego auta (Suzuki) poprosiłem o to i nie robiono żadnych problemów. Wady i zalety - poczytaj wątki techniczne - pakowny, przestronny, wyrywający kierownicę z rąk jak dodajesz gazu, słabo wyciszony, dobrze zachowujący się na śliskiej drodze, badziewne plastiki, mało awaryjny, jedne bardzo dobre a inne beznadziejne ASO, ceny części z kosmosu, .... o to tak w skrócie.
MetalMania - 28-10-2010, 20:19

nie wiem kiedy chcesz odebrać, ale pamiętaj, że czas oczekiwania jest długi. ja zamówiłem Outlandera 2.4 w październiku, odbiór być może w marcu... :shock:
medyc - 28-10-2010, 21:09

teraz w pażdzierniku zamówiłeś i masz odbiór na marzec 2011 ?? :shock:
Wybrałes benzynę ?

pkwiat - 28-10-2010, 23:08
Temat postu: Re: chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady
[quote="medyc"] Z uwagi na fakt, że mało jeżdżę /ok 10 000 przez 2 lata/

Twoja kasa, Twoja fantazja ale
czy jesteś pewny, że wydanie 100 tys PLN na Otlandera po to, żeby przejechać nim 5 tys km rocznie to dobra inwestycja.

13zbyszek13 - 29-10-2010, 08:38

medyc napisał/a:
Witam. Zainteresowałem się Outlanderem i chcę na początku roku kupić model 2011 . Z uwagi na fakt, że mało jeżdżę /ok 10 000 przez 2 lata/ to byłbym zainteresowany 2 l silnikiem benzynowym. Myslę o wersji intense chyba warto do niej doplacić... Prosiłbym o rady na co zwracać uwagę podczas zakupu, wady i zalety Out jak i tegoż silnika. Może polecicie dealera w okolicy Katowic ?

Kolego na taki przebieg to na 100 % taniej jeździć TAXI lub samochód z wypożyczani , chyba że masz chęć posiadania MO II

medyc - 29-10-2010, 09:44

Obecnie mam Nissana Qashqai niecałe 2 lata z przebiegiem 10000. Stoi w garażu bo mamy jeszcze drugi samochód . Jestem bardzo zadowolony z QQ ale 410l to dla naszej rodziny trochę mały bagażnik. Dlatego chcę skończyć z torbami na siedzeniach podczas wyjazdów wakacyjnych. Zastanawiałem się też nad QQ +2 /550 l bagażnik/ ale jak zmieniać samochód to na inny model w końcu mężczyżni lubią mieć nowe zabawki :) Wybrałem Outlandera z uwagi na jego super bagażnik i myślę , że jakoś mnie przekonacie do tego zakupu. Dlatego wybrałem benzynę bo zapewne nie będę jeżdził więcej jak obecnie. QQ będę sprzedawał przed zakupem to okazja dla kupującego bo jak nówka :) Myślę jeszcze trochę o Hondzie CRV ale wkurza mnie to, że ma tylko 175 prześwitu a Outlander jak czytam - 215 . Tiguan ,Koloes , Jeepy odpadają z uwagi na bagażniki porównywalne do Qashqaia.. Może ktoś wie czy ten 2 L benzyna to jakiś nowy silnik i jak się sprawuje z tym autem ?
13zbyszek13 - 29-10-2010, 11:03

medyc napisał/a:
Obecnie mam Nissana Qashqai niecałe 2 lata z przebiegiem 10000. Stoi w garażu bo mamy jeszcze drugi samochód . Jestem bardzo zadowolony z QQ ale 410l to dla naszej rodziny trochę mały bagażnik. Dlatego chcę skończyć z torbami na siedzeniach podczas wyjazdów wakacyjnych. Zastanawiałem się też nad QQ +2 /550 l bagażnik/ ale jak zmieniać samochód to na inny model w końcu mężczyżni lubią mieć nowe zabawki Wybrałem Outlandera z uwagi na jego super bagażnik i myślę , że jakoś mnie przekonacie do tego zakupu. Dlatego wybrałem benzynę bo zapewne nie będę jeżdził więcej jak obecnie. QQ będę sprzedawał przed zakupem to okazja dla kupującego bo jak nówka Myślę jeszcze trochę o Hondzie CRV ale wkurza mnie to, że ma tylko 175 prześwitu a Outlander jak czytam - 215 . Tiguan ,Koloes , Jeepy odpadają z uwagi na bagażniki porównywalne do Qashqaia.. Może ktoś wie czy ten 2 L benzyna to jakiś nowy silnik i jak się sprawuje z tym autem ?

Kolego ja swojego mam od roku przejechałem 35000 km i jestem bardzo zadowolony , zero problemów.Bagażnik tak jak piszesz to było jedno z kryteriów przy wyborze auta i MO II je wygrał.Mam 5 osobową rodzinę + pies i na wyjazdy w pełnym składzie jest super.

rezon - 29-10-2010, 12:20

medyc, Jak szukasz autka "wakacyjnego" to przejedź się Superbem kombi. KOmfort jazdy nieporównywalny - to jest zupełnie inna liga niż Outek, pakowność - większa, 4x4 jest w opcji. Jak skończę sprawy sądowe z dealerem Mitsubishi, który się "nieco" mija z prawdą, to poważnie będę się zastanawiał właśnie nad Superbem, bo też potrzebuję czasami bagażnika, a hałas w Outku powyżej 120km/h jest na dłuższej trasie dokuczliwy (głównie szum powietrza i koła :( )
medyc - 29-10-2010, 14:36

podobno w wersji po liftingu /od 2010/ już jest bardziej wyciszony ,jak to jest ? No i ja myślę o 2 l benzyna to chyba jest ciszej ?
regon - 29-10-2010, 16:07

o wiele ciszej - a nogę mam ciężką
MetalMania - 29-10-2010, 16:22

Wybrałem benzynę, 2.4l i czas oczekiwania to 4-6 miesięcy. W Polsce zamawia się głównie samochody z silnikami od traktora i benzynowych po prostu nie ma. Był do wzięcia w grudniu od dealera z Bydgoszczy, ale kolor nie ten...

Zastanów się tylko, czy silnik 2.0 to dobry wybór. Jest on ponoć za słaby na gabaryty auta i nie jest bardziej ekonomiczny od 2.4, nie mówiąc o wrażeniach z jazdy. Może warto to przemyśleć i dopłacić za mocniejszy silnik.

A co do propozycji innych aut, to jak dla mnie porównywanie Outka do Passata, czy Skody mija się z celem, bo to zupełnie różne auta. Sam zastanawiając się nad kupnem rozważałem Outka i C5 w wersji exclusive. Tam jest komfort, silniczek 1.6T 180km, ale... Wygrał Outlander ze względu na inne zalety...

rezon - 29-10-2010, 16:57

medyc napisał/a:
No i ja myślę o 2 l benzyna to chyba jest ciszej ?
do 120 - tak. Później to słyszę głównie powietrze i koła. wolniej to silnik :twisted:
medyc - 29-10-2010, 17:01

raczej 2,4 benzyna odpada gdyż koszt ok 20 tyś więcej. Przeważnie jeżdżę sam więc 2 l myślę, ze wystarczy. Porównując wagę samochodu do KM to wypada nawet ciut lepiej niż w Qashqaiu 1,6 a tamten silnik był spoko :)
13zbyszek13 - 30-10-2010, 08:19

rezon napisał/a:
medyc, Jak szukasz autka "wakacyjnego" to przejedź się Superbem kombi.

Ty masz jakąś działkę od reklamowania tej czeskiej marki ?
Bo non stop o niej wspominasz.