Space Star Techniczne - wyswietlacz Space Star - problem
adam_1962 - 29-10-2010, 21:31 Temat postu: wyswietlacz Space Star - problem Witam serdecznie,
Mam drobny problem i z gory dziekuje Wam za pomoc. Otoz w moim Space Starze 1.8 GDI nie działał w ogole wyswietlacz od czasow kupna samochodu (nie pokazywal wskazan typu srednie spalanie itp aczkolwiek wyswietlacz orginalny). W rodzinie mamy drugiego Space Stara tylko, ze 1.3. Przelozylismy wyswietlacz i opcje sie pojawily, aczkolwiek np. ilosc przejechanych km na zalanym baku pozostaje bez zmian i nic nie da sie zrobic, inne opcje nie pokazuja sie w ogole. Restart nic nie dal.
W zwiazku z tym mam pytanie czy w ogole wyswietlacz z 1.3 nadaje sie do 1.8 i co moze byc przyczyna mojego problemu,
pozdrawiam
adam
plecho1 - 30-10-2010, 07:00
Jeśli chodzi o przełączanie funkcji to instr masz tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=57667
adam_1962 - 30-10-2010, 10:28
dziekuje Ci za odpowiedz, oczywiscie przed zadaniem pytanie zapoznalem sie z tymi tematami. W moim przypadku jest tak, że pokazuje wyswietlacz jedna stala wartosc km ktore mozna przejechac na baku 217km, a przy przelaczaniu na inne opcje pokazuje tylko cos takiego -----, przy srednim spalaniu itp. i w tym mam problem
BigZbig - 30-10-2010, 15:59
Czy masz fabryczne radio?
Gdy 10 lat temu kupowałem 1.8 GDI to sprzedawca mówił mi o tym, że jeśli wybiorę inne, niefimowe radio, to niektórych funkcji z komputera na wyświetlacz nie wydobędę. Nie wiem, czy to prawda, wziąłem radio firmowe do tego modelu.
adam_1962 - 30-10-2010, 16:35
tak oczywiscie firmowe, tylko teraz juz zastanawiam sie czy na logiczne myslenie, wyswietlacz z 1.3 bedzie tak samo dzialal przekladajac go do 1.8 GDI.
aren195612 - 31-10-2010, 07:25
Zrób test wyświetlacza dla obu, dowiesz się jaki mają kod modelu, i dla jakiego typu pojazdu są skonfigurowane, jak to zrobić jest tutaj:link
Mi w GDI wychodzi kod 430 i MGX, może są takie same.
BigZbig napisał/a: | jeśli wybiorę inne, niefimowe radio, to niektórych funkcji z komputera na wyświetlacz nie wydobędę. |
Firmowe radio nie nie jest konieczne, wg podanej w linku przez kolegę plecho1, procedury jest dostęp do wszystkich funkcji.
adam_1962 - 31-10-2010, 18:14
w 1.3 istnieje mozliwosc wykonania w/w testow. Natomiast wyswietlacz z 1.8 nie reaguje w ogole, wiec chyba wszystko jasne.
rudi2704 - 17-11-2010, 21:53
Jak wymienić taki wyświetlacz ?
Bizi78 - 18-11-2010, 17:29
rudi2704 napisał/a: | Jak wymienić taki wyświetlacz ? |
Wystarczy poszukać na forum.
http://forum.mitsumaniaki...t=wy%B6wietlacz
adam_1962 - 20-11-2010, 19:35
witam koledzy, a wiec zakupilismy nowy wyswietlacz, zamontowalismy i:
na wyswietlaczu pojawiaja sie zmienne typu spalanie, ilosc paliwa itp, przycisk display reaguje mozna te opcje zmieniac, ale zamiast okreslonych wartosci pojawia sie ------------- dokladnie cos takieg, testu, ktory uprzejmie mi pokazaliscie nie da sie wykonac.
pytanie, co dalej ? czy wymiana radia ? i tak z czystej ciekawosci carisma 1.8 GDI a space star 1.8 GDI wyswietlacz hipotetycznie powinien byc ten sam ?
pozdrawiam serdecznie!
AidsD - 24-03-2015, 10:31
A ja sie podepnę pod temat. Na forum mozna znaleść instrukcje jak poslugiwac sie przyciskami na ekranie by wyswietlic rozne funkcje komputera nie posiadajac fabrycznego radia.
Ale nie znalazlem informacji co zrobic w przypadku posiadania wersji z nawigacja?
Wyswietlacz pozbawiony jakichkolwiek przyciskow. Czy po odlaczeniu oryginalnego radia i napedu cd wyswuetlacz bedzie pokazywal cokolwiek?
Zastanawiam sie czy tego nie wyciagnac bo map na polske i tak nie bedzie ale chodzi o wskazania samego kompa.
Bizi78 - 24-03-2015, 19:43
AidsD napisał/a: | Zastanawiam sie czy tego nie wyciagnac bo map na polske i tak nie bedzie ale chodzi o wskazania samego kompa. |
Wyciągnij radio i odłącz małą wtyczkę to się przekonasz .
Tylko nie wiem czy jak będziesz chciał ponownie podpiąć czy nie będzie się burzył o oryginalną płytę od navi .
Więc jak to mówią jest ryzyko, jest zabawa .
Ewentualnie pewnie da radę założyć standardowy wyświetlacz monochromatyczny i przerobić.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=69195
AidsD - 24-03-2015, 21:48
Narazie wyciagnalem sam naped CD i wyswietlacz zamarl. Radio dziala ale obsluga intuicyjna raczej do wygodnych nie nalezy.
Dzieki za link.
|
|
|