Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] instalacja "TRIP'a" w 1G
Cobra84 - 29-10-2010, 23:17 Temat postu: [1G 90-94] instalacja "TRIP'a" w 1G witam,
mój kolega ostatnio zamontował w swoim samochodzie (ford mondeo) taki malutki bajerek tzw. TRIP czy jakoś tak... pokazuje on zużycie paliwa podczas jazdy. Czy można takie coś zainstalować w eclipse 1G?? może ktoś z was już próbował coś takiego założyć??
zenek_bb - 30-10-2010, 10:46
nie chce mi się za bardzo gmerać w tym temacie w googlach, ale z tego co wyczytałem to trip do tego forda jest dedykowany, do ecli nie spasuje, ale jeżeli chodzi o to co wiem to powiem tak
do obliczenia spalania przez kompy które można kupić bo gdzieś to widziałem potrzebne są takie informacje jak: ciśnienie paliwa na listwie, czas otwarcia wtryskiwaczy, obroty, ciśnienie kolektora ssącego (chodzi o różnice ciśnień między listwą a kolektorem, wpływa znacząco na przepływ) no i charakterystyka przepływu wtryskiwacza
urządzonko takie trzeba odpowiednio wystroić i voila (włala) mamy spalanie chwilowe
Cobra84 - 30-10-2010, 11:05
ok dzięki za odpowiedź. Widze że to za duzo dłubania jest, więc zostawiam to na kiedy indziej.
|
|
|