Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] płyn do wspomagania kierownicy
marekrybnik89 - 31-10-2010, 22:37 Temat postu: [1G 90-94] płyn do wspomagania kierownicy Witam ponieważ nie znalazłem na forum zakładam nowy temat.
Cieknie mi płyn z pompy wspomagania . Mam już nową pompę tylko nie wiem czym zalać układ po jej wymianie co proponujecie??
Dla jasności dodam ze Ecli g1 2.0l
robertdg - 31-10-2010, 22:51
Dexron II
zenek_bb - 01-11-2010, 03:29
lub Dextron III, dobra rada, sprawdzić szczelność wieżyczki (maglownicy) po montażu i zalaniu odpalić, niech ktoś Ci kręci kierą i sprawdź czy szczelna (wcześniej warto wyczyścić jak brudna)
aha no i sprawdź sobie czy masz dobrze zamontowaną, robisz tak, kierownice od środka liczysz i kręcisz w lewo a potem w prawo do oporu, jak w lewo robi więcej obrotu a w lewo mniej to źle zamontowałeś maglownice, niedawno wymieniałem komuś to wiem że się można przejechać a to ważne jest, pozdro
robertdg - 01-11-2010, 08:46
zenek_bb napisał/a: | Dextron | bez "t" dexron, wiem, że to brzmi jak kaszanka z kałem, ale niestety taka nomenklatura
Faktycznie nie doczytałem specyfikacji do końca, dexron III także jest zalecany
wuerce - 02-11-2010, 14:04
no i przede wszystkim to OLEJ PRZEKŁADNIOWY (ewentualnie olej do przekładni automatycznych), a nie płyn do wspomagania (to dwie różne rzeczy).
Ja jeżdżę na takim chyba:
http://moto.allegro.pl/va...1292970876.html
HouseM - 02-11-2010, 16:59
Dexron II lany fabrycznie. Dexron III możesz zalać bo ma lepsze parametry ale tylko jeśli masz szczelny układ wspomagania. Inaczej będzie ciekło bo ma mniejszą lepkość od Dx II
wuerce napisał/a: | Ja jeżdżę na takim chyba: |
ATF do przekładni w Eclipse ? Ciekawa sprawa. Dawno go zalałeś ? nic się z pompą nie dzieje ? W jakim kolorze jest ten olej ? Pytam bo z mojej wiedzy jedynie niektóre niemieckie auta miały układy wspomagania przystosowane do lania ATF.
wuerce - 02-11-2010, 18:27
Zdaje mi się, że taki mi kiedyś polecono na MEKP. W każdym razie zalałem 2 lata temu i żadnych problemów nie zauważyłem. A ATF to nic innego jak Automatic Transmission Fluid, z tego co wiem to najważniejsza jest klasa, a ten wszystko spełnia. Kolor czerwony.
viader - 03-11-2010, 09:29
Mam zalany taki sam jak wuerce,. Ten ATF jednocześnie ma oznaczenie DEXTRON III.
Tiamat - 04-11-2010, 20:57
valvoline ATF dexron III / mercon
|
|
|