Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] płyn do wspomagania kierownicy
marekrybnik89 - 31-10-2010, 22:37 Temat postu: [1G 90-94] płyn do wspomagania kierownicy Witam ponieważ nie znalazłem na forum zakładam nowy temat.
Cieknie mi płyn z pompy wspomagania . Mam już nową pompę tylko nie wiem czym zalać układ po jej wymianie co proponujecie??
Dla jasności dodam ze Ecli g1 2.0l
robertdg - 31-10-2010, 22:51
Dexron II
zenek_bb - 01-11-2010, 03:29
lub Dextron III, dobra rada, sprawdzić szczelność wieżyczki (maglownicy) po montażu i zalaniu odpalić, niech ktoś Ci kręci kierą i sprawdź czy szczelna (wcześniej warto wyczyścić jak brudna)
aha no i sprawdź sobie czy masz dobrze zamontowaną, robisz tak, kierownice od środka liczysz i kręcisz w lewo a potem w prawo do oporu, jak w lewo robi więcej obrotu a w lewo mniej to źle zamontowałeś maglownice, niedawno wymieniałem komuś to wiem że się można przejechać a to ważne jest, pozdro
robertdg - 01-11-2010, 08:46
| zenek_bb napisał/a: | | Dextron | bez "t" dexron, wiem, że to brzmi jak kaszanka z kałem, ale niestety taka nomenklatura
Faktycznie nie doczytałem specyfikacji do końca, dexron III także jest zalecany
wuerce - 02-11-2010, 14:04
no i przede wszystkim to OLEJ PRZEKŁADNIOWY (ewentualnie olej do przekładni automatycznych), a nie płyn do wspomagania (to dwie różne rzeczy).
Ja jeżdżę na takim chyba:
http://moto.allegro.pl/va...1292970876.html
HouseM - 02-11-2010, 16:59
Dexron II lany fabrycznie. Dexron III możesz zalać bo ma lepsze parametry ale tylko jeśli masz szczelny układ wspomagania. Inaczej będzie ciekło bo ma mniejszą lepkość od Dx II
| wuerce napisał/a: | | Ja jeżdżę na takim chyba: |
ATF do przekładni w Eclipse ? Ciekawa sprawa. Dawno go zalałeś ? nic się z pompą nie dzieje ? W jakim kolorze jest ten olej ? Pytam bo z mojej wiedzy jedynie niektóre niemieckie auta miały układy wspomagania przystosowane do lania ATF.
wuerce - 02-11-2010, 18:27
Zdaje mi się, że taki mi kiedyś polecono na MEKP. W każdym razie zalałem 2 lata temu i żadnych problemów nie zauważyłem. A ATF to nic innego jak Automatic Transmission Fluid, z tego co wiem to najważniejsza jest klasa, a ten wszystko spełnia. Kolor czerwony.
viader - 03-11-2010, 09:29
Mam zalany taki sam jak wuerce,. Ten ATF jednocześnie ma oznaczenie DEXTRON III.
Tiamat - 04-11-2010, 20:57
valvoline ATF dexron III / mercon
|
|
|