Car Audio - Jakie głośniki 

Anonymous - 19-10-2006, 08:00 Temat postu: Jakie głośniki Witam.

Jestem na tym forum nowicjuszem, więc jeśli popełnię błędy proszę o wyrozumiałość.

Mam pytanko. Zakupiłem do Mojego Mitsubishi Carisma radio

http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY

Nie mam pojęcia jakie głośniki do niego dobrać. Zastanawiałem się na:

http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY 

Ale nie wiem czy będą wydawały odpowiedni dźwięk, to znaczy czy będą wyrabiać przy tym radiu.

Może jakaś podpowiedź Panowie.
												 Anonymous - 20-10-2006, 22:42
  Witaj. 

radio ma 27RMS max a moc znamionowa głośników to 40 W, więc jak byś się nie starał to głośników tym radiem raczej nie spalisz. Osobiście wybał bym odseparowany dwudrożny system głośnikowy  
												 Anonymous - 21-10-2006, 15:04
  spalenie cewki zdarza sie najczesciej w glosnikach wysokotonowych ze wzgledu na zly podzial czestotliwosci....zadko sie pali glosniki srednio i niskotonowe w standardowych instalacjach....

PS. odpusc sobie japonskie glosniki, a juz wogole SONY...
												 BigTomala - 23-10-2006, 10:10
  EDIT
												 Anonymous - 23-10-2006, 18:56
  Ogolnie intertechnik robi zajefajne subwoofery midbasy sa mniej cenione, Seas klasa sama w sobie kwestia jeszcze jaki model i jak ciete, co do MDS 08 jako subwoofer kwestia gustu w colcie ledwo sobie daje rade ze wzgledu na rozmiar.
												 BigTomala - 24-10-2006, 09:39
  EDIT
												 Anonymous - 25-10-2006, 18:17
  grzesiek,

głośniki tak samo łatwo uszkodzić niedoborem mocy jak i jej nadwyżką, gdy wzmacniacz nie wyrabia zaczyna dawać stały prąd zamiast zmiennego i to prowadzi do uszkodzenia cewki (spalenie/przegrzanie)

a to radio chciałoby mieć 27W rms na kanał   

Tomecki,

co do sony to daj sobie spokój, zrób wytłumienie drzwi i wrzuć Helix Blue 62 różnica w brzmieniu będzie znaczna w porównaniu z tym co proponowałeś...

nippo,

dobrze mówisz

mugen,

hehe witam kolegę z innego forum  

| 

|  

|