To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Zmiana czasu

przem_ - 02-11-2010, 07:18
Temat postu: Zmiana czasu
Witam,
Po raz pierwszy od trzech lat zegar nie przestawił mi się na "nowy" czas. Robiłem nawet obejście: ustawiłem zegar w trybie ręcznym, ale po przejściu w tryb automatyczny - powrócił do czasu letniego! W zasadzie winne temu są chyba tylko stacje radiowe? Czy jeszcze kogoś dotknął ten problem? Jedyne dotychczasowe problemy z zegarem miałem tego lata w Czarnogórze - łapało jakieś dziwne czasy!

dab - 02-11-2010, 09:07

..zeby sie nie przestawial na inne" zwariowane godziny" nalezy wylaczyc pewna finkcje...niestety nie pamietam jaka ale pewnie ktos tu zaraz ci podpowie...
sylb - 02-11-2010, 09:25

U mnie bez problemu, wsiadłem w niedzielę rano do samochodu i godzina sama się ustawiła. Prawdopodobnie pobieranie czasu z RDS.
michu300 - 02-11-2010, 10:51

Pobiera z RDS. Jak jadę sobie drogą do Słupska w okolicach Lęborka i słucham Radia Gdańsk, to też pokazuje dziwną godzinę (tak jakoś 1,5 godziny później niż w rzeczywistości). Za pierwszym razem to wpadłem w panikę, bo jechałem na umówione na godzinę spotkanie :-)
regon - 02-11-2010, 16:39

a ja musiałem wczoraj ręcznie zmienić czas :-( , rds nie wymusił zmiany na systemie.
Luk - 02-11-2010, 16:57

dab napisał/a:
..zeby sie nie przestawial na inne" zwariowane godziny" nalezy wylaczyc pewna finkcje

Funkcja nazywa się CT i należy ją wyłączyć. Sama w sobie działa b. dobrze, ale stacje źle nadają godzinę... Ja włączam tylko na chwilę, celem synchronizacji czasu i zaraz wyłączam :)

przem_ - 03-11-2010, 09:29

Mnie się w końcu ustawiło (chyba rejon Bemowa jest pod tym względem najlepszy; wcześniej jeździłem po Centrum i Pradze Pn - stacje radiowe musiały z premedytacją nadawać tam błędny sygnał!!).
didku - 10-11-2010, 02:23

Jak jechalem na wakacje do Hiszpanii to poza Polska WSZEDZIE podawalo dobry czas - to cos swiadczy o naszych rodzimych radiach :(
dab - 10-11-2010, 09:28

didku napisał/a:
Jak jechalem na wakacje do Hiszpanii to poza Polska WSZEDZIE podawalo dobry czas - to cos swiadczy o naszych rodzimych radiach :(

he he ciekawe, bo js tez w tym roku przeoralem ESP i zegar glupial bardzo czesco...nie nadazalem z jego ustawianiem :mrgreen:
Cos mi sie widzi ze moze tu nie byc regoly...tylko mitshubishowska lipa jakiej wiele :badgrin:

13zbyszek13 - 11-11-2010, 18:39

dab napisał/a:
he he ciekawe, bo js tez w tym roku przeoralem ESP i zegar glupial bardzo czesco...nie nadazalem z jego ustawianiem :mrgreen:
Cos mi sie widzi ze moze tu nie byc regoly...tylko mitshubishowska lipa jakiej wiele :badgrin:

He ,he , Ups