Komputery, RTV, AGD, Komorki - "Uprawiał konopie w... komputerze"
arekp - 19-10-2006, 12:43 Temat postu: "Uprawiał konopie w... komputerze"
Cytat: | Era informatyzacji społeczeństwa prowadzi m.in. do odkrycia niezwykłych zastosowań komputerów, niekoniecznie legalnych, za które można nawet trafić do więzienia.
Pewien pomysłowy 17-latek o imieniu Adrian postanowił założyć sobie "plantację" konopi indyjskiej w domu. Ponieważ uprawa tych roślinek jest nielegalna (jest stosowana przy wytwarzaniu marihuany), a rodzice również nie byliby zadowoleni widząc, że syn nie hoduje np. kaktusów, chłopak musiał jakoś ją zamaskować.
Plantacja konopi w komputerze - fot. ze strony policja.plNa miejsce uprawy wybrał więc... wnętrze obudowy komputera. "Plantacja" była podłączona do prądu, jednak działający wewnątrz wentylator nie chłodził podzespołów komputera, tylko dostarczał konopi świeżego powietrza - informuje suwalska policja. Światło roślinkom dostarczała umieszczona w obudowie jarzeniówka, a wilgotność zapewniał słoiczek z wodą. W celu stworzenia odpowiednich warunków klimatycznych, a głównie zatrzymania ciepła w hodowli, Adrian wyściełał wnętrze obudowy aluminiową folią.
Dwa dni temu, podczas przeszukania jego mieszkania, na trop "komputerowej plantacji" wpadła policja. Adrian trafił do policyjnej izby zatrzymań, a za uprawę konopi grozi mu kara do 2 lat pozbawienia wolności. |
Zrodlo: Dziennik internautow
tomusn - 19-10-2006, 14:38
A po co przyszła do niego policja?
Anonymous - 19-10-2006, 15:09
Hihi, koleś jest z Suwałk.Pokazywali jego szklarnie w lokalnej TV
akbi - 19-10-2006, 15:10
tomusn napisał/a: | A po co przyszła do niego policja? |
Sprawdzić czy ma legalne oprogramowanie
Cezar - 19-10-2006, 15:20
Brawo za pomyslowosc
Zapewne zawiasy dostanie
Anonymous - 19-10-2006, 17:14
ja to bym zrobil inaczej ;d
Rafal_Szczecin - 19-10-2006, 17:19
ja tez kiedys mialem w domu maryske . baaaa nawet moja mamuska ja podlewala (wiedziala co to jest ) ale niestety krzaczor umarl smiercia natuarlna - zwiedl hehe i jzu nie mam maryski bylo to jakies 2 lata temu
Efa! - 19-10-2006, 17:50
Ty Rafi, szukasz kłopotów?
Anonymous - 19-10-2006, 18:29
no wlasnie, Efa ostatnio na zlocie straszyla ze z cbś jest i co teraz?
hmm mam w domu kilka wolnostojacych komputerow ;]
Anonymous - 19-10-2006, 18:56
Rafal_Szczecin napisał/a: | rzaczor umarl smiercia natuarlna - zwiedl hehe i jzu nie mam maryski bylo to jakies 2 lata temu | , Efa chyba już mu sie przedawniło , tym bardziej że śmierć naturalna i to 2 lata temu
Anonymous - 19-10-2006, 19:21
Rafal_Szczecin widocznie cos jej nie odpowiadało ze padła.. wtedy nie było tyle poradników w necie jak hodowac krzaczora teraz w necie jest tego masa
tez kiedys miałem w szawce zrobiłem cos takiego jak ten koles w kompie tylko ze mama mi to wywalila powiedziala ze nie chce abym spalił dom kto to widział zarówke do szafki włozyc hehehe
tomusn - 19-10-2006, 21:40
było, pamiętam australijską stronkę www.yourfavouriteplant czy coś takiego.... z 1997 roku
Rafal_Szczecin - 19-10-2006, 21:43
byla kiedys taka gra na komputerze . hodowalo sie w niej marysie
nazywala sie
high grow - siakos tak
Efa! - 20-10-2006, 13:32
jesień Wam się chyba depresją odbiła, że dyskutujecie o hodowli zielska na forum...
akbi - 20-10-2006, 13:48
Efa! napisał/a: | jesień Wam się chyba depresją odbiła, że dyskutujecie o hodowli zielska na forum... |
Jeden kocha Ewe a drugi uprawia Maryśkę
|
|
|