To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] głośniki

gildor - 07-11-2010, 21:47
Temat postu: [3.2 DID] głośniki
na razie nie chce mi sie wyrywać tapicerki w celach poglądowych. zwykle jak coś ściągam, to coś tam się ułamie i dlatego jak już ściągnę, to raczej w celu konkretnym niż dla zajrzenia :)
tyle tytułem wstępu :)

jakie są rozmiary głośników w drzwiach? zarówno przednich jak i tylnych. tył mniej istotny. przód bardziej. chce wymienić, w instrukcji nie znalazłem, a serwisówka powiedziała mi tylko, że są okrągłe, a nie owalne. domyślam się, ze to 16cm, ale tu istotna jest też głębokość. może ktoś wymieniał? może przy okazji jakieś sugestie macie? również co do samych głośników. nie chce żadnego wypasu wciskać, żadnych wooferów i wzmacniaczy, tylko odrobinę poprawić basik na drzwiach. i być może gwizdki.

Morox - 07-11-2010, 22:59

Witam... ja wymieniłem przednie głosniki na ten zestaw

http://allegro.pl/powerba...1292278862.html

z głosnikami midbasowymi nie było problemów jedynie "cykacze" nie do konca pasowały ale po lekkim rezaniu było oka :rr:

co do grania wszystko leci na orginalnym radiu bez zmacniacza tak wiec wielkiej róznicy nie ma jedynie basss jest o wiele zdrowszy ale z tego co pamietam orginalny zestaw dawał sobie rownie dobrze rade. Aby ten zestaw spełniał swoje własciwosci az prosi sie o zmacniacz :)

ps. po zamontowaniu jakichkolwiek głosników pamietaj o wygrzaniu :supz:

gildor - 08-11-2010, 09:15

dzięki, podumam teraz nad zestawem :)

a o wygrzaniu wiem :)

[ Dodano: 08-11-2010, 19:46 ]
słuchaj, a to nasze radio CD, to gdzie o nim znajdę? w instrukcji nic nie ma jakie ono ma moce na głośniki.