To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] Wymiana głośników POMOCY!!

TomiF19 - 09-11-2010, 23:26
Temat postu: [II 3.0 V6] Wymiana głośników POMOCY!!
Witam. Chciałbym zajrzeć i wymienić głośniki i czy ktoś już to robił i może mi powiedzieć jak bezinwazyjnie zdjąć boki z drzwi?? Są tam jakieś śrubki do odkręcenia czy jest to na zatrzaskach i trzeba podważyć. Pomóżcie jak się do nich dostać.
karol_alasz - 10-11-2010, 01:51

Bezinwazyjnie to byś musiał te głośniki teleportowac z miejsca na miejsce... :wink:
Co do boków drzwi to są one instalowane w dużej mierze za pomocą plasticzanych zatrzasków (nie polecam robić na mrozach bo plastiki twardnieją i łatwo jest je połamać wraz z boczkami)... Schemat mocowania boczków/rozmieszczenia zatrzasków znajdziesz w T Y M temacie. W takim jednym debeściarskim manualu (z którego jest między innymi ten schamat zatrzasków) był nawet rozdział o demontazu głośników-niestety manual zniknął ze strony (był na out-club.ru) a mnie udało się tylko jego część pociągnąć (nie zgłębiłem offline'u do 10 podstrony i mam braki w niektórych schematach :evil: )....
Same głosniki nie są montowane żadnymi wkrętami czy zatrzaskami-po odłączeniu od nich kabla (taka wtyczka) po prostu je przekręcasz w lewo i wyjmujesz...

Pozdro

sylb - 10-11-2010, 13:07

http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=22
tu masz manuale serwisowe, powinno chyba być.

karol_alasz - 10-11-2010, 17:43

Popraw może tego linka bo wysyła mnie co prawda do "Warsztatu" ale nic nie wyświetla... Co do manuali różnorakich to posiadam kilka i nic nie przebije tego z out-club.ru . No chyba ,że "nasi" zaciągnęli go i gdzieś jest... 8) Ten od tawariszczi był w formie html-a całkowicie nawigowany przez przeglądarkę z rozwijanej listy z boku-nawet pdf-y przy tym wysiadają
sylb - 10-11-2010, 21:16

Download jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum, aby z niego skorzystać musisz się zalogować.
regon - 10-11-2010, 21:23

rosyjska wersja linku nie działa
http://out-club.ru/Manual...07/index_M1.htm
moderator ich forum dał następujący wpis "В связи с модернизацией форума Service Manual временно недоступен.Скоро все наладится".
Także cierpliwości i moze zacznie dzialać

http://out-club.ru/board/...p?t=4285&page=3

karol_alasz - 11-11-2010, 02:00

sylb napisał/a:
Download jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum, aby z niego skorzystać musisz się zalogować.

Ups,nawet nie zauważyłem,że chwilowo byłem niezalogowany...
Wracając do treści merytorycznej tego tematu , TomiF19 w manualu umieszczonym na naszym forum wejdź w folder SM i dalej pdf z końcówką 52A i strona 11 traktuje o rozbieraniu drzwi a później tez w folderzez SM pdf z końcówką 54B strona 170 traktuje o demontażu głośników.
Miłej lektury :wink:

13zbyszek13 - 11-11-2010, 18:35

karol_alasz napisał/a:
TomiF19

Na pewno Ci się uda bez problemów.
Wymienić głośniki.

TomiF19 - 11-11-2010, 19:10

Gdzie znajde ten manual??
13zbyszek13 napisał/a:

[ Dodano: 11-11-2010, 19:11 ]
Gdzie znajde ten manual ??
Cytat:

[ Dodano: 11-11-2010, 19:12 ]
karol_alasz napisał/a:
sylb napisał/a:

Ups,nawet nie zauważyłem,że chwilowo byłem niezalogowany...
Wracając do treści merytorycznej tego tematu , TomiF19 w manualu umieszczonym na naszym forum wejdź w folder SM i dalej pdf z końcówką 52A i strona 11 traktuje o rozbieraniu drzwi a później tez w folderzez SM pdf z końcówką 54B strona 170 traktuje o demontażu głośników.
Miłej lektury :wink:

Gdzie to znajdę ??

karol_alasz - 12-11-2010, 01:35

Niechaj poprowadze Cię ku światłu :mrgreen: ( instrukcja jest tutaj )
Ale swoja drogą mogłeś się choć troszkę wysilić i przeczytać własny wątek, w którym sylb prowadzi ku ścieżce oświecenia... :lol: lub nawet poszukać w zasobach forum (instrukcje i manuale do wielu wozów sa umieszczane w tzw,Warsztacie)...

Pozdro.

Mariusz4 - 18-11-2010, 20:46
Temat postu: Re: Wymiana głośników POMOCY!!
TomiF19 napisał/a:
Witam. Chciałbym zajrzeć i wymienić głośniki i czy ktoś już to robił i może mi powiedzieć jak bezinwazyjnie zdjąć boki z drzwi?? Są tam jakieś śrubki do odkręcenia czy jest to na zatrzaskach i trzeba podważyć. Pomóżcie jak się do nich dostać.

dzisiaj wygłuszyłem przednie drzwi i wymieniłem głośniki na Infinity Kappa 65.9CS w renomowanym warsztacie w GDA. za całość zapłaciłem 1600zl. różnica naprawdę ogromna. te ORI głośniki to po prostu tragedia plastik i guma :!: (samochód w wersji instyle). nic mi teraz nie dudni, nie wpada w rezonans i nie ...denerwuje. czas usługi 2.5 godz.

pozdrawiam,
Mariusz

Grzesq - 18-11-2010, 22:25

Wymieniałeś tylko z przodu ? Ile kosztowały same głośniki, a ile usługa ?
mitsu00 - 18-11-2010, 22:35

Grzesq napisał/a:

Przód jest najważniejszy w całym nagłośnieniu auta. Ja w ałdiku wymieniłem na DLS-y. Renomowana szwedzka kultowa marka glośników i wzmacniaczy. Za kolumny i montaż dalem jakieś 2tys.

Mariusz4 - 18-11-2010, 23:51

mitsu00 napisał/a:
Grzesq napisał/a:

Przód jest najważniejszy w całym nagłośnieniu auta. Ja w ałdiku wymieniłem na DLS-y. Renomowana szwedzka kultowa marka glośników i wzmacniaczy. Za kolumny i montaż dalem jakieś 2tys.

wygłuszyłem i wymieniłem głośniki tylko w przednich drzwiach. głośniki kosztowały 799zl, maty wygłuszające 500 zl (ok 1.5 paczki) , montaż głośników i wygłuszanie 300zl.
DLS'y nie pasowały (te co mieli w podobnej cenie/jakości) do OII - dzielony sygnał. były fajne DLS'y z kewlarową membrana ale kosztowały 2500zl (seria Nordica) - szkoda je na OII.

pozdrawiam,
Mariusz

TomiF19 - 23-11-2010, 23:20

Ile te głośniki powinny mieć Ohm??