Pajero II - tylny most do Pajero 2.5 TDI 98r
sajm - 10-11-2010, 15:38 Temat postu: tylny most do Pajero 2.5 TDI 98r poszukuje informacji na temat tylnego mostu do Pajero 2.5 TDI z rocznika 1998, z tego co wiem ważne przy zakupie nowego mostu są przełożenia ale nigdzie nie mogę znaleźć jakie powinno być w moim aucie.
jak by ktoś wiedział proszę o pomoc, a może ma ktoś na zbyciu?
jawaldek - 10-11-2010, 17:53
A witamy witamy na forum. A co się stało z poprzednim mostem?? Rozbierz go policz zęby na przełożeniu i masz wszystko jasne.
sajm - 10-11-2010, 18:03
niestety nie rozsypał się, tylko w lesie wypadłem z drogi i tyłem zaczepiłem o karpę na szczęście że drzewo było ścięte bo był by dzwon jak nic. przód przeszedł nad karpą ale tył zaczepił i most się wygiął.
rico.1 - 10-11-2010, 19:19
informację o przełożeniu twojego mostu powinieneś mieć na moście, na obudowie mechanizmu różnicowego z tyłu obok śruby wlewu oleju - szukaj srebrnej naklejki z czarnymi napisami (jeśli jeszcze tam jest), ale ostrożnie z czyszczeniem obudowy bo byle rozpuszczalnik lub coś ściernego może zmyć te napisy,
a jak nie ma tam nic to szukać na przednim w tym samym miejscu,
sajm - 11-11-2010, 00:08
na tylnym moście żadnej tabliczki nie znalazłem, chyba odpadła. z przodu sprawdzę jutro ale nie wiem czy coś znajdę.
AndrzejM22 - 11-11-2010, 18:34
W Pajero 2,5 diesel szły mosty o przełożenie 1: 4,875 chyba że to jest długie Pajero z automatyczną skrzynią biegów to wtedy 1: 5,285.
rico.1 - 11-11-2010, 22:01
sajm napisał/a: | na tylnym moście żadnej tabliczki nie znalazłem, chyba odpadła |
to ma być raczej naklejka a nie tabliczka (ale jak zwał, tak zwał ) i w sumie nie jest ona zbyt wielka, jakieś 3cmx4cm,
AndrzejM22 napisał/a: | W Pajero 2,5 diesel szły mosty o przełożenie 1: 4,875 chyba że to jest długie Pajero z automatyczną skrzynią biegów to wtedy 1: 5,285. |
w większości tak powinno być, ... ale czasami też zdarzają się jakieś wyjątki, specjalne wersje itp., sam kiedyś miałem długiego automata na przełożeniu 4,875 czy fabrycznie to nie wiem, więc dla pewności lepiej sprawdzać
sajm - 11-11-2010, 22:22
moje jest trzy drzwiowe i w manualu więc może masz rację że przełożenie 1:4,875 ale czy to jest pewne?
u siebie nie mam blokady mechanizmu różnicowego, ale znalazłem most z odpowiedniego rocznika tylko z auta które posiadało blokadę, podobno i taki będzie pasował? ktoś może wie coś na ten temat
rico.1 - 11-11-2010, 22:36
sprawdź jeszcze na przednim, a jak tam też nic, to:
jawaldek napisał/a: | Rozbierz go policz zęby na przełożeniu i masz wszystko jasne |
przynajmniej będziesz wiedział na 100% co szukać
ryba - 12-11-2010, 10:34
Witam,
Z tego co pamiętam to jest też tabliczka znamionowa na masce silnika(na środku) i tam na pewno jest info na ten temat.
Pozdrawiam.
jawaldek - 12-11-2010, 11:14
sajm napisał/a: | znalazłem most z odpowiedniego rocznika tylko z auta które posiadało blokadę | nie sugeruj się rocznikiem tylko przełożeniem reszta czyli blokada->> jaka ??? mechaniczna/pneumatyczna czy wiskoza->> reszta jest OK. Przy okazji załóż sobie odpowietrzenie tylnego mostu czyli doprowadź np pod maskę silnika. ryba napisał/a: | jest też tabliczka znamionowa na masce silnika(na środku) i tam na pewno jest info na ten temat. | tylko nie wiadomo co było po drodze od 1998 robione.
AndrzejM22 - 12-11-2010, 20:28
jawaldek napisał/a: | ->> jaka ??? mechaniczna/pneumatyczna czy wiskoza->> |
A były wiskozy w Pajero ?? (poza wentylatorem chłodnicy)
Wiem o mostach bez blokady i o mostach z pełna blokadą elektro pneumatyczna .
A co do przełożenia to na pewno 4,875 Most z blokada pasuje ale trzeba by było od razu kupić z pompka i instalacja elektryczna żeby to działało tak jak powinno . Bo blokada sama działąć nie bedzie.
jawaldek - 12-11-2010, 22:01
Cytat: | A były wiskozy w Pajero ?? (poza wentylatorem chłodnicy) | być może źle nazwałem pewne jest że były z blokadą i były bez blokady AndrzejM22 napisał/a: | od razu kupić z pompka i instalacja elektryczna żeby to działało tak jak powinno | pompka to nic innego jak kompresor i nie musi być z tego zestawu a na pewno przyda się taka która też posłużyć może do pompowania kół.
|
|
|