To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Dziwny wybryk z obrotami :/

spidister - 11-11-2010, 19:52
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Dziwny wybryk z obrotami :/
Dwa miesiace temu kupilem carisme 1.8gdi 97r po miesiacu wymienilem filtr powietrza, oleju olej.... i chyba od tamtej pory mam dziwna dolegliwosc... a mianowicie jadac po trasie ciagloscia 120 km/h nagle spadaja mi obroty(brak mocy) i musze zjechac zgasic silnik i odczekac z 15 min aby sie wszystko unormowalo bo gdy sie zatrzymam i dodam gazu to sie tak jakby dlawi i gasnie.....tak samo sie dzieje jak jade normalnie w miescie nagle zredukuje bieg dam w palnik po czym ponownie brak mocy.... wczoraj zauwazylem ze gdy mi sie tak dzieje to wyjalem filtr powietrza co spowodowalo usuniecie problemu tak myslalem lecz gdy dam w palnik to problem powraca... tak jakby za malo powietrza dostawal bo z nowym filtrem chwila jazdy i sie dlawi, wyjme filtr jedzie norlamnie....mysle ze moze przy pokrywie od komory filtra gdzie zasysa powietrze jest otwor lecz nie przejrzysty lecz dokrecony jest do niego plastikowa siatka z malymi dziurami moze to pwoduje ze za malo powietrza dostaje?? moze przeplywomierz powietrza? swiece wymienione kable tez....PROSZE O POMOC :/ jestem bez radny....bylem u 4 mechanikow i zaden nie potrafil mi tego wyjasnic.... :doubt:
Saqu - 11-11-2010, 20:53

odepnij przepływomierz i wtedy zobacz