To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

UK & IRLANDIA - Podgrzewane fotele

hajmanek - 12-11-2010, 10:56
Temat postu: Podgrzewane fotele
Witam, mam shoguna ktory oryginalnie nie byl wyposazony w podgrzewanie przednich foteli. Jakis czas temu zmienilem przednie siedzenia i te takowe pdgrzewanie posiadaja. Na E-bay mozna kupic wlaczniki do podgrzewania. I tu moje pytanie, czy ktos przerabial ten temat wczesniej, albo ma jakis pomysl na podlaczenie, bo z tego co mi sie wydaje nie wystarczy tylko podpiac wlaczniki do instalacji, wydaje mi sie ze powinien jeszcze zaistniec gdzies przekaznik. I czy jest wogule sens zabierac sie za to. Pomyslalem ze warto jest cos wykozystac skoro sie ma. Z gory dzieki i pozdrawiam.
swinks_UK - 12-11-2010, 22:12

Podobny temat chyba już ktoś przerabiał w Galancie. Spróbuj przeszukać ten dział. Także nie zaszkodzi podpytać w dziale "Warsztat".
shinai - 12-11-2010, 22:52

To bylem ja Swinksu :P w moim galancie wszystko bylo plug & play podlaczylem i wszystko dzialalo. Tylko ze jak sprzedalem moje elektryczne fotele chlopakowi co mial galanta 2.0 to juz nie mial wiazek elektrycznych i u niego byla lipa . Pozdrawiam
Faraonix - 12-11-2010, 23:03

Ja u siebie nie mialem wogole podgrzewanych foteli i sam dorabialem. Swietna sprawa zima. Fajnie dupcie i plecki grzeje. Kupilem uniwersalne maty grzewcze, wyprulem z nich drut oporowy z termostatem, rozgrzebalem fotele i wsadzilem pod material (bo mam fotele z materialu). Przelacznikow oryginalnych nie znalazlem wiec zrobilem sam. Zamontowalem diody czerwone a pod nie przelaczniki. Wciska sie poprostu diode. Przelacznik uruchamia przekaznik z ukladem czasowym. Po wlaczeniu grzeje okolo 10 minut i sie wylacza. Pozniej trzeba wylaczyc i wlaczyc przycisk ponownie zeby grzalo lub wylaczyc i wlaczyc stacyjke.
hajmanek - 15-11-2010, 09:39

Dzieki koledzy, troche sobie w tym galancie o tym poczytalem. W niedziele bede mial okazje podejrzec sobie jak to wyglada oryginalnie w pajero.