To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA5W Spiryt & Deo

Anonymous - 14-11-2010, 23:36
Temat postu: Galant EA5W Spiryt & Deo
Witam,
Jak już nie którzy wiedzą posiadamy nowe auto tzn Galanta 2.5 V6 Automatic. Autko kupiliśmy w maju br. z uszkodzoną skrzynią biegów sprowadzone z Niemiec, było jako bezwypadkowe (sprawdzałem lakier oryginalny :) ) co prawda to było lekko przetarte z przodu na zderzaku. Jedyne co okazało się nie prawdą to to, że gal nie ma ASR a sprzedawca się zarzekał że ma - mniejsza o to.

Po wymontowaniu skrzyni okazało się, że konwerter był regenerowany, skrzynia też wyglądała jak świeżo regenerowana i tu padło pytanie. Co właściwie jest uszkodzone? do dnia dzisiejszego w sumie nie wiem, bo zdecydowaliśmy się na kupno skrzyni z konwerterem i komputerem w zestawie.
Po montażu tego zestawu auto odpaliło :)
co prawda zostało parę rzeczy do zrobienia, ale powolutku doprowadzę to auto do stanu igły :)
teraz trochę zdjęć :)

rosomak1983 - 15-11-2010, 01:56

Deo, co ty z tymi automatami :P jako miłosnik rajdów powinienies miłowac sie w maunalu jak Bóg przykazał !!!!!!!!! :P :twisted: :wink:
i zamiast kupowac skrzynie zrobic trza było przekładke na manuala :twisted:

Ładny niech służy :)

Anonymous - 15-11-2010, 08:12

rosomak1983, to auto jest do dostojnego podróżowania więc automat jest jak najbardziej na miejscu :)
rosomak1983 - 15-11-2010, 10:02

Deo, dobra ale dwa poprzednie lancery tez były w automacie, przyznaj ze sie przyzwyczaiłes. :wink:
Anonymous - 15-11-2010, 22:23

rosomak1983, automat do jazdy cywilnej to fajna sprawa i nie chciałbym manuala :)
a tak a pro po czy ktoś wie od czego będą pasowały soczewki do lamp przednich?

Krzyzak - 16-11-2010, 07:27

Deo zajrzyj do postu Rafała_Szczecin - tam było trochę dywagacji na ten temat
ja mam z Mercedesa ML, ale ludzie pakują też z francuskich aut

KaWu - 16-11-2010, 09:06

Deo, gratuluję Galanta.
Ja mam też chyba jakieś z mercedesa.

Anonymous - 16-11-2010, 09:29

ja mam nie ograniczony dostęp do soczewek z fiata alfy lancii wiem że z grupy VW pasują tylko nie wiem jaka ma być długość soczewki :(

p.s. KaWu ja galem jeżdżę raz na 2 tyg. :P więc gratulacje bardziej do Agi :P Ale dziękuję :)

KaWu - 16-11-2010, 12:06

Deo napisał/a:
tylko nie wiem jaka ma być długość soczewki

Szukaj najkrótszej :)

Anonymous - 16-11-2010, 12:13
Temat postu: Re: Galant EA5W Spiryt & Deo
Deo napisał/a:
Autko (...) było jako bezwypadkowe (sprawdzałem lakier oryginalny :) ) co prawda to było lekko przetarte z przodu na zderzaku.

Jednakże grill nie jest z tego samochodu. ;)

Anonymous - 16-11-2010, 22:50

KaWu, ok ale powiedzcie jakie wy macie długości to będę miał punkt odniesienia :)
kuzi, wiem to najprawdopodobniej od tego przetarcia bo zderzak też jest pęknięty szkoda, że ori grill kosztuje 1200zł :(

Juiceman - 16-11-2010, 22:53

Deo napisał/a:
że ori grill kosztuje 1200zł :(

No tak bo akurat nie ma gdzie dorwać z rozbitka buheh;) Damian xD ASO to co najwyżej w Mitcar'ze uprawiaj :finga:

kuzi napisał/a:
Deo napisał/a:
Autko (...) było jako bezwypadkowe (sprawdzałem lakier oryginalny :) ) co prawda to było lekko przetarte z przodu na zderzaku.

Jednakże grill nie jest z tego samochodu. ;)

Kuzi, nie którzy kupują zamiennik jak chcą mieć chromowany grill.

spiryt - 16-11-2010, 23:02

dobra, to teraz ja sie wypowiem z wrazen z jazdy. Auto plynie, nie stuka i nie dudni. Jest MNOSTWO do zrobienia ale to powoli. Przenioslam swoje rude stworki (konie) 25km dalej niz poprzednio i do pokonania 3x w tygodniu mam 2x50km. Duze auto bardzo zaczelo sie liczyc. Jest wygodniej ale co wazniejsze bezpieczniej. Mam wieksze szanse na ucieczke lub wyhamowanie przed wariatami na drodze.No i remont bez kombi bylby praktycznie niemozliwy. Galant wozil juz drzwi 2,7 i rynny 3,7 i nie tylko. Jedynie co mnie wnerwia to to ze zanim sie to rozpedzi bez zjadania polowy baku (czyli nie za gwaltownie) to mija dluuuuga chwila. Ale za to jak sie rozpedzi to juz leeeeeeeeci. Zawsze wiedzialam ze chce duzy samochód :)
deejay - 16-11-2010, 23:17

Deo napisał/a:
uzi, wiem to najprawdopodobniej od tego przetarcia bo zderzak też jest pęknięty szkoda, że ori grill kosztuje 1200zł

albo uśmiechnąć sie do Deejay-a , bo ma na zbyciu jeden "chrom" w garażu :wink: :D

Juiceman - 16-11-2010, 23:17

Było trzeba sigme kupić :P hehe Niech Damian weźmie ze sobą lutownice to zegarek zrobimy xD :wink: