To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - [1.8 MPI] [1.8 MPI 2002 ] skrzynia , napędy vs ceramizery

tupack997 - 18-11-2010, 20:17
Temat postu: [1.8 MPI] [1.8 MPI 2002 ] skrzynia , napędy vs ceramizery
Witam

pytanko z rodzaju doświadczenia na własnej furze

czy dolewaliście do skrzyni i napędów ceramizery które zmniejszają tarcie itp

jeżeli tak to proszę o opowieści z zmian w zużyciu paliwa ogólne różnice w działaniu jeżeli są

pzdr Krzychu

postrzepiony - 18-11-2010, 22:51

Jest obszerny temat o ceramizerach na ogólnym. Ja nie dolewałem, bo nie było po co. Czasmi miauczy mi tylny most.
mstrucz - 19-11-2010, 10:26

Ja jak już pisałem wcześniej jestem przeciwnikiem jakichkolwiek ceramizerów, ulepszaczy itp. Niby fajnie , tylko czemu producenci tego nigdy nie zalecają? Bo co teoria spiskowa? Przecież gdyby to naprawdę działało, to koncerny jak Mobil, Total czy inne, już dawno by to sprzedawały dodatkowo - przecież to kasa. Te wszystkie wynalazki działają i owszem, tylko jak skończą to element jest do wyrzucenia, nie do naprawy. Te wszystkie testy, prezentacje, jak to bez oleju chodzi i potem żadnych uszkodzeń to bym o kant d...
Właściwy olej i tyle w temacie, tak wymyślił konstruktor i nie bądźmy mądrzejsi od niego.

sq9mcs - 19-11-2010, 10:46

popieram mstrucz'a
1405 - 19-11-2010, 20:06
Temat postu: Re: [1.8 MPI 2002 ] skrzynia , napędy vs ceramizery
tupack997 napisał/a:
Witam

pytanko z rodzaju doświadczenia na własnej furze

czy dolewaliście do skrzyni i napędów ceramizery które zmniejszają tarcie itp

jeżeli tak to proszę o opowieści z zmian w zużyciu paliwa ogólne różnice w działaniu jeżeli są

pzdr Krzychu

Ja dodawałem ceramizer do silnika. Pierwszym objawem po zastosowaniu był całkowity spadek ciśnienia na wolnych obrotach. Trochę się przestraszyłem. Po zastosowaniu się jednak do instrukcji ciśnienie zaczęło się poprawiać. Przed zabiegiem silnik był mocno zawalony motodoktorem i kontrolka na gorącym silniku jarzyła się tak w granicach 1000obr/min. Zaraz po prawdopodobnym wypłukaniu tego syfu świecenie było tak gdzieś do 1400obr/min. Teraz jest ok obroty mam ustawione na 700obr/min i kontrolka zapiali się jedynie na bardzo rozgrzanym silniku-pow 3/4 skali temperatury. Nie powiem ze poprawa jest jedynie wynikiem działania ceramizera, bo do tego był poprawiany układ zapłonowy i zasilania. Zastosować nie zaszkodzi, zwłaszcza gdy ma się niewiele do stracenia. :arrow:

tupack997 - 20-11-2010, 08:49
Temat postu: [1.8 MPI 2002 ] skrzynia , napędy vs ceramizery
witam

jednak się zdecyduje w sumie nie zaszkodzi .
Jestem w sumie ciekawy jak się zachowają napędy i skrzynia biegów

dam znać czy czuć różnicę za m-c

pzdr

postrzepiony - 26-01-2011, 23:10

No i jak z tymi Twoimi ceramizerami ? Pozdrawiam
szatan666 - 26-06-2011, 22:22

Ja wlewałem ceramizer do skrzyni galanta bo wada manuali to to że chaczy na 2-ce , ale jednoczesnie wymieniłem olej , polepszyło sie baaaardzo duzo , teraz chaczy tylko na dużym mrozie ,

W kazdym razie roznica jest ogromna tyle ze nie wiem czy to nowy olej czy ceramizer :mrgreen: