To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - lewar od biegow

Anonymous - 21-10-2006, 10:06
Temat postu: lewar od biegow
Witam,
moja cari (swiezy nabytek) ma wyrychtany lewarek biegow (mozna krecic kółka) co jest bardzo irytujące w dodatku bieg 5 ciezko wchodzi i czesto wbijam przez to 3 :roll: co mozna na to poradzic???
jaka galke mozna w stawic do carismy 98 1,6 poniewaz w zadnym sklepie nie ma galek do lewarkow z podciaganym wstecznym :roll: jezeli ktos z was zmienial juz ta galeczke bardzo prosze o info gdzie to mozna kupic i ewentualnie nakie sa wymiary takiej galki to moze sam cos dosztukuje. :P
czy mozna skrocic drazek zmiany biegów???

z góry dziekuje za odpowiedz

saphire - 21-10-2006, 10:18

Może masz tulejki przy skrzyni wyrychtane a nie lewar - tulejki to w aso volvo tanio kupisz. Lewar czhyba można skracać - gdzieś już na forum o tym chyba coś widziałem - poszukaj.
szczeslaw - 21-10-2006, 11:06

Z tą 5 to rzeczywiście mogą być tulejki - co prawda zazwyczaj nie wchodzi 1 i wsteczny, ale ktoś prawdopodobnie zaoszczędził na tulejkach i tak wyregulował mechanizm, że wchodzi 1 i R a 5 już nie. Wymienić tulejki i wyregulować mechanizm (koszt ok. 100-120zł - zależy czy będziesz robił sam).
Lewarek na pewno można skrócić - jest na forum opis. Z tym, że jest trochę roboty. Poszukaj a dowiesz się wszystkiego.

Matejko - 21-10-2006, 11:10

5 tez jest powodem do wymiany tulejek, co do lewarka - na allegro sa galki do podciaganego wstecznego wystarczy poszukac,
na pytanie: jakie tulejki - czerwony pasek!

saphire - 21-10-2006, 11:16

hehe uprzedzająco mu napisałem że w aso volvo dostanie :D
major - 21-10-2006, 11:21

za tą 5 to moą być odpowiedzialne tulejki na 90% . u mnie też piąteczka nie wchodziła a po wymianie tulejek jest wszystko oki :D
Anonymous - 22-10-2006, 19:56

dzieki wielkie postaram sie to zalatwic i napisze czy to byla wina tulejek . ale pojawil sie kolejny problem cieknie cos z gumy przegubu wewnetrznego nie wiem czy guma jest uszkodzona ale narazie nie strzela wiec moze zdaze to wymiienic, tak na wszelki wypadek zapytam ile moze mnie wyniesc taki pregub gdyby sie okazalo ze jest trafiony.
jeszcze raz dzieki
pozdrawiam

shazza_eref - 17-01-2014, 23:35
Temat postu: Lewarek
Ja już kilka razy szukałem i nigdzie nic o skracaniu takiego lewarka nie znalazłem :/