To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lancer a skrzydełko

Miszkaaaa - 22-11-2010, 19:50
Temat postu: Lancer a skrzydełko
Witam, mam krótkie pytanie. Czy instalacja tylnego skrzydła w Lancerze CS0 rzeczywiście coś daje? Czy poprawia to trochę problemy z brudną szybą, czy powoduje tylko, że z tyłu widać jeszcze mniej?

Pozdrawiam

conrad - 22-11-2010, 20:19

"tylne skrzydło" nie wpływa na czystość tylniej szyby, a takżę na utratę widoczności z tyłu, o wiele gorszy jest środkowy pełny zagłówek...z drugiej strony zagłówek w nocy ogranicza w pewnym stopniu oślepianie pojazdów jadących z tyłu (osobiście jeżdzę z kompletem zagłówków na tylnej kanapie).
"Skrzydło" pomaga przy parkowaniu, pozwala określić gdzie kończy się tylnia linia auta...moim zdaniem podnosi troszkę walory wizualne auta (kwestia gustu)...domyślam się, że nie masz fabrycznie zamontowanego tylniego spoilera, nie kombinował bym z jego montażem..."gra nie warta świeczki".

krzychu - 22-11-2010, 21:00

Mi się tylna szyba nie brudzi...

Na pewno spojler poprawia walory estetyczne samochodu. Stabilizowanie tyłu jest dyskusyjne może coś na autostradzie daje...

Hrot - 13-11-2017, 12:23

Odnośnie skrzydełka może ktoś się orientuje gdzie mogę dostać takie jak było montowane w wersjach 1.6 sedan https://zapodaj.net/743d410e1490d.jpg.html