Carisma - Techniczne - Nie odpala za pierwszym razem 1,9 TD
krzych.c4 - 23-11-2010, 12:01 Temat postu: Nie odpala za pierwszym razem 1,9 TD Witam
Mój problem polega na tym ze autko nie zawsze zapala za pierwszym razem niezależnie czy ciepłe czy zimne .Łapie na jakieś 2 sekundy i gaśnie i tak kilka razy dopiero za kolejnymi próbami zapala.
Prosze o pomoc.
fus8 - 23-11-2010, 12:12
czesc..może autko ma już słabe ciśnienie na pompie.. próbuj przed uruchomieniem najpierw dopompować ręką potem kręcić .. możesz nawet spróbować dwa razy świece podgrzać. Kręcąc dodawaj lekko gazu..
krzych.c4 - 23-11-2010, 14:08
raczej to nie pompa bo czasami pali od razu a czasami na kilka razy jest to tak jak by cos odcinało dopływ paliwa
moze to immobiliser ??????
Micz - 23-11-2010, 16:45
Sprawdź filtr paliwa. Ponoć lubi się zapowietrzać przez membrankę w pompce. Sprawdź wszystkie złączki czy nie są luźne może tam gdzieś się dostaje powietrze w przewód paliwowy. Mam podobny problem. Podokręcałem opaski przy filtrze paliwa oraz odkręciłem takie małe kółeczko patrząc z góry po lewej. I zrobilo psss.. po tych zabiegach nie mam problemu z odpalaniem. Ponoć najstosowniej jest założenie zaworka zwrotnego a nawet kilku. Ale to sie może koledzy wypowiedzą dokładniej co to robili.
Tak jak mówię u mnie przeszło, natomiast teraz robię dziennie okolo 65km i może dystans jej tak służy:)
szerokości.
krzych.c4 - 24-11-2010, 07:53
ok dzięki będę próbował ale prosze jeszce o jakieś propozycje
|
|
|