To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] niebiesko z rury

Crosby - 24-11-2010, 18:56
Temat postu: [E33A 2.0] niebiesko z rury
Witam mam taki problem dzi¶ po pracy podjechałem do garażu zajrzeć do mojego mi¶ka stał tydzień nie odpalany, odpaliłem go wszystko ladnie pięknie zaczeło mi co¶ klekotać pod mask± jakby zawory pochodził może z 3minuty i zacz±ł dymić na niebiesko jaka mnie znowu czeka awaria?? prosze o rady co zrobic co sprawdzić bo to chyba oznaki uszczelki pod glowic±
Maretzky85 - 24-11-2010, 22:14

Raczej zużytych uszczelniaczy zaworowych lub pier¶cieni...
Hugo - 25-11-2010, 09:39

Raczej uszczelniacze zaworowe. Co do klekotania to regulacja zaworów. Kiedy był wymieniany olej w silniku?
Crosby - 25-11-2010, 09:43

no olej był wymieniany w tamtym roku w grudniu
mitsu_pl - 25-11-2010, 12:31

Zawory s± hydrauliczne, więc regulacja nie wchodzi w grę. Ja bym na Twoim miejscu go nagrzał dobrze i obserwował co się dzieje. Możliwe, że który¶ popychacz się przywiesił i dlatego stuka. Z tym dymieniem to tak jak mówi Maretzky85 i Hugo stawiał bym na uszczelniacze. Jak pochodzi powinno się wyja¶nić...
Olej szykuje się do wymiany (raz na 10 tys. km lub rok czasu)

Hugo - 25-11-2010, 14:15

mitsu_pl napisał/a:
Zawory s± hydrauliczne, więc regulacja nie wchodzi w grę
O kurcze nie pomy¶lałbym.
Crosby - 25-11-2010, 22:31

tak tak olej bedzie wymieniany bo i tak na nim przejechałem 8700km. A jutro po pracy zamierzam jechac do mojego mi¶ka odpale go i pogrzeje zobacze co sie bedzie działo jak osiagnie robocz± temperature pozatym zamowilem now± kopułke bo stara juz sie przepaliła tak wiec jutro wieczorem zdam relacje co do dymienia na niebiesko

[ Dodano: 26-11-2010, 10:11 ]
no i założyłem kopułke widać ze auto chodzi lepiej i nawet nie zadymiło na niebiesko no moze przy odpaleniu poszła chmurka a potem normalnie tak wiec mysle ze przez to ze nie byl odpalany tyle czasu, tak wiec dzis przyjechalem miskiem do pracy wiec mozna mnie zobaczyc na ulicach katowic w okolicach chorzowskiej a sokolskiej :D