Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pływające obroty Carisma 1.6
jurusxxx - 25-11-2010, 10:38 Temat postu: [Cari 1.6] Pływające obroty Carisma 1.6 Witam
Proszę pomóżcie mi bo ja już nie wiem co mam robić.
Byłem już u 10 mechaników i każdy podkręca mi obroty do 2000 za dwa dni ta sytuacja znowu wraca.
Ciągle pływające obroty ( co wymienić, co naprawić, jaka może być tego przyczyna)
Za odpowiedź z góry dziękuję
Pozdrawiam
robertdg - 25-11-2010, 10:45
Wyczyścic przepustnice, sprawdzić jej ustawienie i przyuczyć ECU
siwek - 25-11-2010, 11:14
Do powyższego sprawdź to co było przyczyną pływających obrotów w mojej Cari a przez co straciłem wiele nerwów...
Sprawdź w jakim stanie jest plaster miodu w przepływce, musi być w prawie idealnym stanie, bez żadnych zagięć. U mnie niby wcześniej wyglądała nie tak źle, ale to wyprostowaniu obroty są prawie idealne. A straciłem wiele czasu na szukanie przyczyny.
campanelli - 24-09-2014, 20:59
w moim Carisma 1.6 też miałem problem falujących obrotów. Pojawiły się, ot tak, jak stałem któregoś dnia w korku. Jak zajrzałem do przepływomierza, to zobaczyłem ściśnięty plaster miodu, praktycznie przysłaniający połowę prześwitu. Po dość niedbałym i byle jakim udrożnieniu (śrubokrętem, ot, żeby były dziury) i wyprostowaniu blaszek wszystko wróciło do normy! Przydałoby się go porządnie wyprostować albo wymienić.
PYTANIE: Jak wyciągnąć i wymienić plaster miodu w przepływomierzu, po wypięciu i odkręceniu przepływomierza?
|
|
|